23 / 04 / 2024

Binalarda ortak alanlara müdahale genel kurul kararı

Binalarda ortak alanlara müdahale genel kurul kararı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahale, imara aykırı da olsa genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz diyorlar. Ben ‘imara aykırı’ diye belediyeye şikayet edersem, belediye “Genel kurul kararı var, ben bunu yıkamam” mı diyecek?' sorusunu yanıtladı.

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Maliye her an kapınızı çalabilir!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde konut sitelerinde evi olan kişilerin ortak alanlara ilişkin vergi mükellefiyetini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Sitede evi olanlara ortak alan mükellefiyeti' başlıklı yazısı...

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Binalarda ortak alan hakları nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki ortak alan haklarını kaleme aldı. 

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Giriş katında oturanlar asansör parası ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Bu durumu değiştirmek için yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz... 

Binalarda ortak alanlar mülke katılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üç katlı binanın giriş katında oturuyorum. Katta karşılıklı iki daire, bir işyeri var. İşyeri satıldı. Yeni malik dükkanın önünü kendisine katmak istiyor. Bu yerin kendine ait olduğu iddiasında. Ortak alan işyerine katabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Balkon kapatma hangi şartlarda imara aykırı sayılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahale, imara aykırı da olsa genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz diyorlar. Ben ‘imara aykırı’ diye belediyeye şikayet edersem, belediye “Genel kurul kararı var, ben bunu yıkamam” mı diyecek?' sorusunu yanıtladı.

Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında binalarda ortak yerlerin tüm masrafları bina sakinlerinden karşılanıyor. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve yeni hükümler geçerli olabilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

Kiracılar dikkat! Fazla aidat ödemeyin!

Binalarda ortak giderler için ödenen aidatlar kira fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Avukat Ali Güvenç Kiraz, aidatta yazılı her kalemi ödemek zorunda kalan kiracılar için uyarılarda bulundu.

İmar barışı işgal kargaşasına dönüştürülmemeli!

Son zamanlarda birçok kişi ve işletme sahibi belediyelere başvurarak proje dışı alanları, dıştan yaptıkları bacaları ve ortak alanlara yeni yaptıkları eklentileri İmar Barışı kapsamında yasal hale getirmeye çalışıyor.

Koleksiyon, Düsseldorf mağazasını açtı!

Koleksiyon, yeni açılan Almanya – Düsseldorf’taki mağazasıyla eğitimden finansa, ofisten ortak alanlara yönelik çok çeşitli tasarım çözümleri sunacak. Koleksiyon, Düsseldorf mağazasını Avrupa’nın merkez noktası olarak konumluyor.

Binalarda ortak alanlara müdahale genel kurul kararı Haberi

Binalarda ortak alanlara müdahale genel kurul kararı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir meslektaşınız, balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahalenin, genel kurul kararı alınırsa (4/5 üye kararı ile) uygun olabileceği gibi bir görüşü dile getirdi. Yani “İmara aykırı, projesine aykırı olsa da genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz” diyor. Buradan şunu mu anlayacağız? Ben ‘imara aykırı’ diye belediyeye şikayet edersem, belediye “Genel kurul kararı var, ben bunu yıkamam” mı diyecek?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir meslektaşınız, balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahalenin, genel kurul kararı alınırsa (4/5 üye kararı ile) uygun olabileceği gibi bir görüşü dile getirdi. Yani “İmara aykırı, projesine aykırı olsa da genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz” diyor. Buradan şunu mu anlayacağız? Ben ‘imara aykırı’...