29 / 03 / 2024

Bingöl Kültür kentsel dönüşüm son durum 2016

Bingöl Kültür kentsel dönüşüm son durum 2016

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde uygulanacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi. Yıllardır projenin gerçekleşmesini bekleyen vatandaşlarla önümüzdeki aydan itibaren görüşmelerin başlaması planlanıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

Bingöl Kültür Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanını inceledi.

Bingöl Kültür Mahellesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Bingöl Merkez’de yer alan Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmaması ile ilgili Bingöl CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin biran önce sonuçlandırılması ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.” dedi…

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi meclis gündeminde!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projesinin bitiş zamanı ve vatandaşların mağduriyeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Erdem konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'de 921 aile kentsel dönüşüm mağduru oldu!

Bingöl’de ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yer alan Kültür Mahallesi’nde evleri yıkılan 921 aile, ‘1 yılda anahtar teslimi’ sözü verilmesine karşı 3 yıldır verilen hiçbir sözün tutulmadığını ifade etti.

Bingöl Kültür Mahallesi dönüşüm projesinde kira süresi uzatılacak!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştük, farklı alternatiflerden oluşan bir yol haritası çizdik. Bu alternatifleri hak sahiplerimizle istişare ederek, projenin sağlıklı bir şekilde başlamasını sağlayacağız” dedi.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

Bingöl'de Kültür Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm projesinin devam etmemesi, hak sahiplerine isyan ettirdi.

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi 15 Ekim 2018 tarihinde başlatılmıştı. Ancak belediyenin mali yapılanmaya gitmesiyle projeye ara verildi. Belediye projenin yeniden başlatılması için çalışmalara başladı. 

Sivas 4 Eylül Kültür Merkezi açıldı!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi "Abdurrahim Karakoç'u Anlamak ve Anlatmak" isimli programla vatandaşların hizmetine açıldı.

Bingöl'ün gündeminde kentsel dönüşüm var!

Bingöl'ün yeni belediye başkanı Erdal Arıkan, yeni belediye yönetimini bekleyen en büyük sorunun Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu belirtiyor. Arıkan, kentsel dönüşüm için üzerinde durulacak en önemli konu olduğunu belirtiyor.

​Bingöl Merkez Kültür Mahallesi’nde dönüşüm başladı!

​Bingöl Belediyesi tarafından Merkez Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalar başladı.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm satışları başladı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladı...

Bingöl Kültür kentsel dönüşüm son durum 2016 Haberi

Bingöl Kültür kentsel dönüşüm son durum 2016

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde uygulanacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi. Yıllardır projenin gerçekleşmesini bekleyen vatandaşlarla önümüzdeki aydan itibaren görüşmelerin başlaması planlanıyor.


Bingöl’de ilk kez İnönü Mahallesi’nde uygulanan kentsel dönüşüm projesinde vatandaşların beklentisi karşılanamadı. Yapılmadan önce şehrin önünü tıkayacağı gerekçesiyle sık sık eleştirilere neden olan konutlar, yapıldıktan sonra da gündemden düşmedi ve projenin bu haliyle uygulanmasının hata olduğu belirtildi.


BELEDİYE TİTİZ DAVRANIYOR


Belediye, benzer hatanın Kültür Mahallesi’nde de yapılmaması için titiz davranıyor. Kültür Mahallesi’nde uygulanacak 2. etap kentsel dönüşüm projesi için Bingöllü müteahhitlere öncelik veren belediye, Şubat ayından itibaren vatandaşlarla görüşmeyi planlıyor.


“SON AŞAMAYA GELİNDİ “


30 Aralık 2015 tarihinde müteahhitlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Toplantıda gelinen aşamayı değerlendirdiklerini belirten Barakazi, “Kurulan komisyon tarafından...