19 / 04 / 2024

birden fazla ev için vergilendirme

birden fazla ev için vergilendirme

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde konut sektörüne yönelik fiyatları kaleme aldı.

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Birden fazla evi olanlara kötü haber!

Birden fazla konutu olanlara kötü haber geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası, birden çok evi olanlara ilave vergi, kiradan geçinenlere de ‘şirket’ alternatifi istedi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Emlak ilanlarındaki vurgunculuğa tedbir! Tek fiyat düzenlemesi geliyor

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı ev için farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişi yapılamayacak. 

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda birden fazla ev sahibi olan kişilerin krediye erişimi zorlaştırılacak. Dijital kayıt sistemleri kurularak ev, iş yeri kiraları ve ikinci el araç satışları gibi işlemlerin dijital ortamda kaydedilecek.

Emekliye 5 bin lirada tüm ayrıntılar belli oldu! Birden fazla emekli aylığı alanlara daha az ikramiye verilecek

Emekliler için verilmesi planlanan emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Birden fazla emekli maaşı alanlara ikramiye daha az verilecek.

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

birden fazla ev için vergilendirme Haberi

birden fazla ev için vergilendirme

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde konut sektörüne yönelik fiyatları kaleme aldı.

İşte Gökhan Şen'in 'Sürdürülemez konut politikaları, uçuk fiyatlar' başlıklı yazısı...

Türkiye'de kağıt paraların değeri azaldıkça konutların değeri de artmaya başladı. Buna ek olarak dünya genelinde de konut fiyatları fırladı. Türkiye konut fiyatlarında şu anda lider konumda.

Pek çok ülkede birden fazla evi olanların fiyatları yükseltmesini engellemek için belli sayıdan sonra edinilen evler için ciddi oranda vergiler getiriliyor. Haliyle bu kişiler de bu uygulamadan rahatsızlar elbette ki haksız da değiller.

Fakat konut sahibi olmak sosyal bir mesele herkesi zengin etmek için adım atılması halinde orta ve dar gelirli kişiler zor durumda zor durumda kalır.

Türkiye'de yapay düşük faiz oranları belli sonuçlar doğuruyor. TÜİK tarafından açıklanan kira artış hızı ile...