20 / 04 / 2024

bitlis tarihi eserleri

bitlis tarihi eserleri

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nin yaptığı çalışmayla Bitlis'e özgü tarihi taş evlerde inceleme başlatıldı. Şehir merkezinde toplam 300 tarihi eserin incelenmesine başlanıyor...

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları bugün sona eriyor! Yüzde 20 peşinatla konut için son fırsat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare TOKİ projesinde yer alan 3 oda 1 salon konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. İşte Bitlis TOKİ fiyatları ve proje detayları...

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Bitlis Beşminare TOKİ 2019 başvuru tarihi ve şartları!

Bitlis Beşminare TOKİ 2019 başvuru tarihi ve şartları haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor.

Ahlat'taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Bitlis'te tarihi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bölgedeki 40 metrekarelik alanda ‘Tarihi Kentsel Dönüşüm’ projesini başlatacaklarını açıkladı. Ustaoğlu, proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Bitlis TOKİ projesindeki iş yerleri için teslimler sona eriyor!

TOKİ Bitlis Merkez Atatürk Mahallesi Projesi’nde yer alan işyeri sahipleri için son teslim tarihi bugün olarak belirlendi.

Numan Kurtulmuş: İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem!

İstanbul'daki durumun çok iç açıcı olmadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sadece tarihi eserleri restore etmek, ışıklandırmak vesaire, bunlarla olacak şey değil. İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem" dedi. 

Bitlis'teki tarihi evler turizme kazandırılıyor!

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

bitlis tarihi eserleri Haberi

bitlis tarihi eserleri


Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle yapılan çalışma kapsamında, kente özgü tarihi taş evler mercek altına alındı.


Kent merkezinde bulunan tarihi evlerde yapılan inceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Benli, Bitlis'te tescillenmeye aday çok sayıda ev bulunduğunu söyledi. 


Şehir merkezinde toplam 300 tarihi eserin envanterinin güncellenmesi için çalıştıklarını ifade eden Benli, şöyle konuştu:


"Burada 9 kişilik ekibimizle 10 gün çalışma yapacağız. Tek tek bütün tarihi binaların hem içini hem de dış cephesini inceliyoruz ve irdeliyoruz. Ayrıca çok büyük bir fotoğraf albümü oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz albümü valiliğimize teslim edeceğiz. Bu şekilde bölge halkının bilinçlendirilmesiyle bu tarihi binaların ve eserlerin gelecek nesillere taşınması çok sağlıklı ortamlarda gerçekleşecek. Tabii ki yerel yönetimlerin...