25 / 04 / 2024

Bitlis Ulu Camii onarım Bitlis Ulu Camii restore

Bitlis Ulu Camii onarım Bitlis Ulu Camii restore

Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait Sencer: "Bitlis Ulu Camii'nin avlusunda yürütülen kazılarda, yerin 1,5 metre altında çıkan 12. yüzyıla ait buluntular Selçuklu mimarisidir"dedi...

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

TOKİ Bitlis Beşminare 317 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bitlis İli Merkez İlçesi Beşminare Mahallesi 1. Etap 317 Adet Konut 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Bitlis Beşminare'ye 317 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis İli Merkez İlçesi Beşminare Mahallesi 1. Etap 317 Adet Konut 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 12 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Polisan'ın acı günü! Necmettin Bitlis vefat etti!

Polisan Fabrikasının sahibi Necmettin Bitlis vefat etti. Bitlis'in cenazesi 26 Ekim Perşembe günü İstanbul Teşfikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek..

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada kentteki Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarını belirtti.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Danimarka Brabrand Ulu Camii açıldı!

Danimarka Arhus'ta inşaatı tamamlanan Brabrand Ulu Camii'nin resmi açılış töreni yapıldı. Caminin temeli 2014 yılının Ağustos ayında atılmıştı.

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla yeniden inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan 'Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'ne Uray Caddesi, Mücahitler Caddesi ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da katıldı.

Manisa Ahmetli'ye yeni altyapı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ahmetli’nin kanalizasyon hattı olmayan Barbaros ve Ulu Camii Mahallelerinde hat döşeme çalışması yaparak vatandaşları büyük bir sıkıntıdan kurtardı.

Bitlis Ulu Camii onarım Bitlis Ulu Camii restore Haberi

Bitlis Ulu Camii onarım Bitlis Ulu Camii restore


Bitlis'teki tarihi 5 minareden birini simgeleyen 800 yıllık Ulu Cami'nin restorasyonunda, avlusundan 12. yüzyıla ait Selçuklu yapıları ortaya çıktı. 

     Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, iki yıl önce restorasyonuna başlanılan tarihi caminin avlusunda devam eden kazı çalışmasında, Selçuklu dönemine ait yapılara rastlandı. 

     Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait Sencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl caminin dışında yürütülen çalışmada da geçen yıllara ait kalıntılara rastlandığını anımsatarak, bu yılki kazı çalışmalarının caminin avlu kısmında genişletilen alanda sürdüğünü söyledi. 

     Yapılan çalışmalarla 12. yüzyıla ait caminin orijinal halinin ortaya çıktığına değinen Sencer, şöyle konuştu: 

     "Caminin avlusunda yürütülen kazılarda, yerin 1,5 metre altında çıkan 12. yüzyıla ait buluntular Selçuklu mimarisidir. Kazılarda orijinal bir havuza rastlandı. Bu havuza çömlek borularla su getirilmiş....