29 / 03 / 2024

bodrum cruise limanı

bodrum cruise limanı

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Bodrum’da yapılacak liman projesine tepki!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Turgutreis Mahallesi'ndeki Günbatımı plajına Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca yapılacak dört katlı bina ve liman projesine çevreciler tepki gösterdi...

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Galataport İstanbul Seatrade Cruise Fuarı'na katıldı!

Yılda mürettebat dahil 1.5 milyon kruvaziyer yolcusuna hizmet verecek olan İstanbul’un tek ana limanı Galataport, Seatrade Cruise Europe 2019 Fuarı’nda sergilendi.

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Bodrum Limanı'nda kiralık mağaza ihalesi 20 Aralık'ta!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'un Çarşı Mahallesi Bodrum Limanı mevkiide yer alan gümrüksüz satış mağazası ihale ile kiraya veriliyor...

Bodrum’da yüksek katlı binalar yok!

Emrağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı H. Kadri Amrağ, “Bodrum’da yüksek katlı binalar yok. Doğaya uygun ve güçlü yapılarıyla Bodrum, depreme karşı güvenli bir liman” açıklamalarında bulundu.

Yenikapı'ya liman talebi!

Aralarında Royal Caribbean’ın da bulunduğu cruise sektörünün dev firmalarının bir önerisi var: “İstanbul devasa gemilere birçok kez ‘ana liman’ olarak ev sahipliği yaptı. Liman sorunu çözülürse ‘ara liman’ değil, yeniden ‘ana liman’ haline dönüşürüz…”

Global Liman, Ravenna'nın çoğunluk hissesini aldı!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman'ın İtalya'da yolcu limanı işleten Ravenna Terminal Passeggerı'nın yüzde 51 hissesi ile Cagliari Cruise Port'un yüzde 21 hissesini devraldığını duyurdu.

Palmali Otelcilik Bodrum'a 2'nci yat limanını yapacak!

Palmarina Bodrum’u hizmete açan Palmali Otelcilik, aynı bölgede ÖYK’den 370 milyon TL’ye aldığı arazide ikinci yat limanını yapacak.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

bodrum cruise limanı Haberi

bodrum cruise limanı

Bodrum, Kovid-19 salgını sürecinde de belki de Türkiye'nin en hızl büyüyen yerlerinden oldu. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Bodrum'da tapu daireleri alım-satım işlemlerine yetişemeyecek duruma geldi. Hepsinin önünde uzun sıralar oldu.

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. 

Bodrum'da yeni bir proje de hayata geçiriliyor. Bodrum merkezde iki ayrı liman bulunuyor. Biri Bodrum Yat Limanı diğeri ise Cruise Limanı. Bodrum Yat Limanı yüzde 100 doluluk kapasitesiyle ön planda. Buna karşılık Cruise pazarındaki durumda açık. Aslında Cruise Limanı da kentin merkezinde konumlanıyor gibi. Yani yaşam alanlarının içinde bulunuyor. Fakat bu bölge merkeze göre daha...