23 / 04 / 2024

boğaziçinde arsa

boğaziçinde arsa

21 Ocak 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan Deftarlık tarafından verilen ilanda Boğaziçi'nde bir kısmı Nemlizade ailesine ait 5 dönüm tarla, 10 dönümlük fundalık seneliği 50 liraya kiraya verilecekmiş.

Denize sıfır, villa imarlı Boğaziçi Arsa Lapseki projesi satışta! Bu haftaya özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Boğaziçi Arsa Çanakkale Lapseki projesi satışa çıktı. Bu haftaya özel satışlarda yüzde 5 indirim uygulanacak. Peki, Boğaziçi Arsa Lapseki projesi ne kadar, kaç TL?

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Kahramanmaraş Boğaziçi Bulvarı asfaltlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava sıcaklarının artmasıyla beraber başlattığı asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Boğaziçi Bulvarı’nda asfalt çalışmaları başladı.

Tezeren 5. Boğaziçi İlkokulu açıldı!

Ağrı Merkez’e bağlı Tezeren köyünde 5. Boğaziçi İlkokulu açıldı. Açılışta konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, "Yapımı devam eden 76 tane okul inşaatı var. 6 tanesi için arsa arayışımız devam etmektedir. Yani yapılması planlanan 70 tane okul binası vardır" dedi

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

Boğaziçili gecekonducular milyarder oldu!

1990 yılında Boğaziçi'nde gecekondu sahipleri milyarder olmuşlar. Yıllar önce arsa kapatıp gecekondu inşa edenler, İmar Affı'yla tapularına kavuşmaya başlamışlar. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1990 yılında Boğaziçili gecekonducular milyarder olmuşlar!

1990 yılında Boğaziçi'nde gecekondu sahipleri milyarder olmuşlar. Yıllar önce arsa kapatıp gecekondu inşa edenler, İmar Affı'yla tapularına kavuşmaya başlamışlar. Tapuların verilmesiyle gecekonduların fiyatları da milyarlara yükselmiş.

1982 yılında Boğaziçi'nde arsa alım ve satımı durmuş!

1982 yılında Boğaziçi'nde inşaat yasağı konmasından sonra arsa alım ve satımı da durmuş. Yasakdan önce yalı arsasının metrekaresi 15-20 bin liraya, Bebek'te apartman arsasının metrekaresi 400-600 liraya satılıyormuş.

1971 yılında Boğaziçi Köprüsü Cumhuriyet'in 50. yıldönümünde hizmete girecekmiş!

1971 yılında inşası devam eden bin 560 metre uzunluğunda, 33 metre genişliğinde olacak olan Boğaziçi Köprüsü, Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yıldönümüne yetişecekmiş. Aynı yıl köprünün ayakları 85 metreye ulaşmış...

1957 yılında Boğaziçi'nde 1.200 liraya sizinde arsanız olabilirmiş!

1957 yılında, dünyanın bütün güzelliklerini sinesinde toplayan Boğaziçi'nde metresi 4 liradan 20 liraya kadar, parselini bin 200 liradan 12 bin liraya kadar arsa satın almak mümkünmüş.

1949 yılında Boğaziçi'nde ayda 40 lira taksitle arsalar satılacakmış!

Reşat Altın'ın 44 lira olduğu 1949 yılında Boğaziçi Kandilli'de ayda kırk lira taksitle arsa satın almak mümkünmüş. Süreyya Plajı karşısında deniz manzaralı arsalar ise metrekaresi sadece dört liradan satılacakmış.

boğaziçinde arsa Haberi

boğaziçinde arsa

Deftarlık ilanları


KİRALIK TARLA ve FUNDALIK: Boğaziçi'nde Kalender'de bir tarafı Allahverdi oğlu arazisi, bir tarafı Nemlizadeler'e ait arazi bir tarafı Kalender Mektebi bahçesi ve bir tarafı Milli Emlak arazisi ile mahdut 5 dönüm tarla ile 10 dönümlük fundalık üç sene müddetle kiraya verilecektir. Senelik kirası 50 liradır. Müzayede 30 kanunusani 930 perşembe günü saat 14 te Deftardarlık'ta yapılacaktır.


Cumhuriyet Gazetesi 21 Kanunusani (Ocak) 1930


Abdullah Kutalmış...