20 / 04 / 2024

borcum var eve haciz gelir mi

borcum var eve haciz gelir mi

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

Ülkemizde 2019'dan beri zam gelmeyen bir ürün var! Ama 31 Aralık'tan sonra korkunç zam gelecek, alıp eve koyun

Türkiye'de 2019 yılından bu yana hiç zam yapılmayan bir ürün var. Ancak yılbaşıyla birlikte o ürüne de zam yapılması bekleniyor. İşte gündem yaratan konu hakkındaki tüm detaylar...

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Mirasla banka borcu ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dört bankaya borcum var, ödeyemedim. Babam 15 gün önce vefat etti. 5 katlı binamız var. Kanuna göre ne yapmamız lazım? Yardımcı olur musunuz?' sorusunu yanıtladı.

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 57 milyon kişinin borcu var!

Türkiye'de yaşayan zenginlerin geliri artarken, yoksulların da borcu arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, en zenginlerin gelirden aldığı pay yüzde 47.6'ya yükseldi. 'Borcum var' diyenlerin oranı yüzde 70.4 oldu.

Mehdi Eker: Diyarbakır'da 5 bin eve ihtiyaç var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker; “Evleri yıkılanlara TOKİ marifeti ile ev yapılacak, 4 bin 500, 5 bin civarında bir ev ihtiyacı var. Çok acil olanlar için süreç başladı. " dedi.

250 milyon yıllık mağara muhteşem bir eve dönüştürüldü!

Avusturalya’da şirket sahibi Angelo Mastropietro, 250 milyon yıllık mağarayı modern bir eve dönüştürdü, üstelik yerden ısıtması, sıcak suyu ve kablosuz internet bağlantısı bile var.

Kaçak eve iskan alınır mı?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapılara iskan verilmiyor. Bu durumda ilgili yapılar "kaçak" niteliği taşıyor. Peki, kaçak binalar için İmar Kanununa göre af var mı? Kaçak eve iskan alınır mı? İşte yanıtı..

Konut kredisi sigorta zorunluluğu var mı?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, hayallerindeki eve bankalardan konut kredisi kullanarak sahip olabiliyor. Peki, konut kredisi sigorta zorunluluğu var mı? Konut kredisi sigorta zorunluluğu kalktı mı?

Borcum var eve haciz gelir mi?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

Emlak vergisi borcum var mı?

Emlak vergisi mükellefi olarak "Emlak vergisi borcum var mı?" diye sorduğunuzu ve sorgulama yapmak istediğinizi düşünelim. Emlak vergisi borçlarınızı nasıl sorgulayacaksınız? İşte yanıtı..

Yeni alınan eve emlak vergisi var mı?

Gayrimenkul sahibi olanların ödemeleri gereken emlak vergisi, taşınmaza sahip olunan süre boyunca her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, yeni alınan eve emlak vergisi var mı? Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?

İpotekli eve icra gelir mi?

Alacaklı, borçluya borcun tahsili için icra takibi talebiyle icra takibi başlatabiliyor. Peki, borçlunun gayrimenkulü üzerinde ipotek var ise ne olur? İpotekli eve icra gelir mi?

borcum var eve haciz gelir mi Haberi

borcum var eve haciz gelir mi

Borcum var eve haciz gelir mi?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.


Haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren bir sene geçmekle düşüyor. İtiraz veya dava halinde bunların vukuundan hükmün katileşmesine kadar veya alacaklıyla borçlunun icra dairesinde taksit sözleşmeleri yapmaları halinde taksit sözleşmesinin ihlaline kadar geçen zaman hesaba katılmıyor.


İcra dairesi talepten nihayet üç gün içinde haczi yapıyor. İcra memuru borçlunun tüm mallarını haczedebilme yetkisine sahip olmuyor. Kimi mallar haczedilemeyen mallar arasında yet alıyor.


Peki, haczedilemeyen mallar arasında hangi mallar bulunuyor. "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar, 

2. (Değişik: 2/7/2012-6352/16 md.) Ekonomik faaliyeti, sermayesinden ziyade bedenî...