28 / 03 / 2024

Bornova Belediyesi 2b arazileri yıkım

Bornova Belediyesi 2b arazileri yıkım

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

Bornova'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçe genelinde depreme karşı yıkılma riski olan binaların yıkımına devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, söz konusu yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

Bornova’da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek için harekete geçti. 40 bin yapının yüzde 11’nin iyi, yüzde 12’sinin kötü olduğu tespit edildi.

İzmir'de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

Mayıs 2018’de Bornova Belediyesi tarafından temeli atılan yaklaşık 3.5 milyon lira harcanan 12.8 milyonluk ‘Çocuk Dünyası’ projesi durduruldu. Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, “Müteahhit firma çekildi, yeniden ihaleye çıkacağız” diye konuştu...

İzmir Bornova Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun temeli atılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nun hemen yanında yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini atıyor.

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

Bornova Belediyesi 2b arazileri yıkım Haberi

Bornova Belediyesi 2b arazileri yıkım

İzmir Bornova'ya bağlı Çiçekliköy, Yakaköy, Beşyol gibi yerlerde orman vasfını yitirmiş 2B arazilerinde yapılan meskenlerin yıkım kararı onaylandı. Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 31 Aralık 2017'den önce inşa edilmiş, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için talimat verdi. 

Bölgede ilk etapta hukuki süreçleri bitirilen 144 evin yıkımı için karar verilirken, iş makineleri ile bölgeye gelen Bornova Belediyesi ekipleri yıkımları başlattı. 

Bölgedeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından yapı kullanma ruhsat belgeleri 31 Aralık 2017 tarihinden önce olmayan 800'den fazla villanın işlemlerinin tamamlandıktan sonra yıkım kararlarının belediyeye iletilerek, yıkımlarının yapılacağı ortaya çıktı.

2B arazilerinin yoğun olduğu yerlerde kaçak inşa edilen ve adeta mantar gibi artan lüks villaların yıkımı sırasında vatandaşlarla belediye ekipleri arasında zaman zaman...