19 / 04 / 2024

brisa Aksaray fabrikası

brisa Aksaray fabrikası

Brisa; ikinci fabrikasını Aksaray’da açmaya hazırlanıyor. Genel Müdür Yiğit Gürçay, “Bu 300 milyon dolarlık bir yatırım. İlk etapta bu yıl için 140 milyon dolar haracayacağız. İstihdam sağlamaya başladık” dedi.

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Aksaray'daki LC Waikiki fabrikası için arsa tahsisi yapıldı!

Aksaray’da 5 bin kişiye istihdam sağlanacak fabrika için LC Waikiki ile arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

Aksaray'da 1 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Ereğli Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Aksaray Merkez Yeşilova Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 1 yıllığında kiraya verecek.

Mercedes-Benz'den Aksaray'a 200 milyon euroluk yatırım!

Alman Daimler’in Başkan Yardımcısı Klaeden, Aksaray kamyon fabrikasına 200 milyon euro daha yatıracaklarını, Bosch yöneticisi Young ise yatırımları daha da genişleteceklerini söyledi.

Mercedes Benz'den Aksaray'a kamyon test merkezi!

Kamyon fabrikasına 113 milyon euroluk yatırımla Türkiye’den ihracatı 1 milyar euro artırmayı planlayan Mercedes Benz Türk, Aksaray’daki fabrikaya test amaçlı Ar-Ge merkezi kuracağını açıkladı.

Brisa Aksaray Fabrkası 2018 yılında açılacak!

Brisa’nın 2018 başında açmayı planladığı Aksaray fabrikası, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak.

Sütaş Aksaray Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi açıldı!

Sütaş'ın Aksaray'daki fabrikasında, Türkiye'nin tarımsal nitelikli en büyük Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Aksaray'da kiralık ev fiyatları arttı!

Aksaray'da Brisa'nın fabrika açması kiralık evlere olan ilgiyi arttırdı. Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay, kiralık eve ilginin arttığını belirtti.

Brisa ikinci fabrikasını Aksaray'da açacak!

Brisa; ikinci fabrikasını Aksaray’da açmaya hazırlanıyor. Genel Müdür Yiğit Gürçay, “Bu 300 milyon dolarlık bir yatırım. İlk etapta bu yıl için 140 milyon dolar haracayacağız. İstihdam sağlamaya başladık” dedi.

Mercedes-Benz Hoşdere'de otobüs fabrikası kuracak!

Aksaray kamyon fabrikasında 113 milyon euroluk yatırımın startını veren Mercedes-Benz’in gündeminde benzer bir yatırımı Hoşdere otobüs fabrikasına yapmak var. Bu plan hayata geçerse yurtdışına otobüs satışları hızlanacak.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nın temeli atıldı!

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yeni yatırıma yönelik temel atma töreni düzenlendi. Bakan Fikri Işık, törende yaptığı konuşmada Aksaray’da Mercedes-Benz Türk’ün yeni yatırımının temelini atmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Elazığ Aksaray, kentsel dönüşüm açısından birinci sırada!

Elazığ’ın en eski mahallesi olan Aksaray Mahallesi Muhtarı Abdullah Bayrak, mahallelerinin en önemli sorunları olarak ifade ettiği Çimento Fabrikası, demir yolu, kentsel dönüşüm ve Suriyeli sığınmacılar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Aksaray Metaş Pomza Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi halk toplantısı 16 Nisan'da!

Aksaray İl Merkez, İlce Taşpınar'da Metaş Mad. End. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Pomza Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı, Blok Pomza (Bims) Fabrikası Ve Hazır Beton Tesisi projesi halk toplantısı 16 Nisan'da yapılacak.

brisa Aksaray fabrikası Haberi

brisa Aksaray fabrikası

Sabancı Holding'in iştiraklerinden Brisa, uluslararası ölçekte büyük yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Bridgestone ve Lassa'yı bünyesinde barındıran Brisa; ikinci fabrikasını Aksaray'da kuruyor. İstanbul'da dün düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında konşuan Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, hem bu yeni yatırımın müjdesini verdi hem 2015 yılı sonuçlarını ve yeni dönem hedeflerini açıkladı. Gürçay, “İstikrarlı büyümemizi ülkemize yaptığımız yatırımlar ve uluslararası pazarlarda derinleşen gücümüzle sürdüreceğiz” dedi.

YATIRIMLA TAÇLANDIRDIK

Brisa'nın 2015'te satış gelirini yüzde 6,4 artışla 1 milyar 802 milyon liraya çıkardığının altını çizen Gürçay, şirketin aynı dönemde esas faaliyet kârınnı yüzde 10 artarak 291 milyona yükseldiğini belirtti. Gürçay, “Net dönem kârı yüzde 3 artışla 192 milyon lira olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl toplam 108 milyon dolar yatırım yapan Brisa, 2016 için hedef büyüttü. Bu yıl 120-140 milyon...