29 / 03 / 2024

Bulgaristandaki türk turist sayısı

Bulgaristandaki türk turist sayısı

Türkiye'den geçen yıl kış döneminde Bulgaristan’a giden turist sayısının, önceki yıla göre iki kat arttığı bildirildi. Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan'ı ziyaret etti.

Thomas Cook'un Türk turizmine borcu 350 milyon Euro'nun üzerinde!

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Türk turizmcileri rotayı Almanya'ya çevirdi!

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi.

Moskova Turizm Fuarı'nda Türk standları ilgi gördü!

Moskova Turizm Fuarı, turizmcilere moral aşıladı. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayında düşüş beklenmesine karşın Ruslar fuardaki Türk standlarına akın etti.

Bulgaristan'dan Türk turistlere vize kolaylığı!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Bulgaristan kayak merkezleri Türk turist çekebilmek için vize kolaylığı sağlıyor!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor

Maldiv'e giden Türk turist sayısı arttı!

Balayı cenneti Maldiv Adaları Türk turistlerin de kadrajına girdi. THY’nin Maldivlere direkt uçmaya başlamasıyla 2007’de 2.000 civarında olan Türk turist sayısı 2013 sonunda 10 bine yaklaştı.

Türk turizminin yeni hedefi bir seviye daha atlamak!

Turist sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin yeni hedefi, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak.

Türk kültürünü tanımak amacıyla gelen 40 turist, İstanbul'u gezdi!

Türk gelenek ve göreneklerini tanımak amacıyla Türkiye'ye gelen 40 turist, aralarında Tayvan ile Singapur'dan müzisyen, profesör ve doktorların bulunduğu turist kafilesi Aydın'da davul zurnayla karşılandı.

Türk turist tatil için Ege kıyılarını tercih ediyor!

Ege kıyılarına yakın Yunan adalarında tatil yapmayı tercih eden Türk turist sayısı hızla artıyor. Geçen yıl Çeşme Limanı'ndan 60 bin Türk'ün girdiği Sakız Adası, bu yıl 100 bine ulaşmayı hedefliyor.

Türk turistin tercihi Yunan adaları oldu!

Ege kıyılarına yakın Yunan adalarında tatil yapmayı tercih eden Türk turist sayısı hızla artıyor. Geçen yıl Çeşme Limanı'ndan 60 bin Türk'ün girdiği Sakız Adası, bu yıl 100 bine ulaşmayı hedefliyor.

Yunan adalarında tatil yapan Türk turist sayısı artıyor!

Ege kıyılarına yakın Yunan adalarında tatil yapmayı tercih eden Türk turist sayısı hızla artıyor. Geçen yıl Çeşme Limanı'ndan 60 bin Türk'ün girdiği Sakız Adası, bu yıl 100 bine ulaşmayı hedefliyor

OTİ Holding, Tayland'daki Türk turist sayısını 20 katına çıkaracak!

2013'te 2.5 milyon turiste hizmet verip 2.2 milyar $ ciroya ulaşan OTİ Holding, bu yıl da yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. Şirket, Tayland'daki Türk turist sayısını da 20'ye katlayacak.

Bulgaristandaki türk turist sayısı Haberi

Bulgaristandaki türk turist sayısı

Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna, Karadağ ve Hırvatistan'ı ziyaret etti. 


Bu ülkeler arasında ise en çok sınır komşuları Bulgaristan ve Yunanistan tercih edildi. Bu iki ülkenin daha fazla tercih edilmesinin sebebi ulaşımın daha kolay olması. 


Bulgaristan, geçen yıl 621 bin Türk turisti ağırladı. Ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre iki kat arttı.


Ülkedeki turizm yatırımcıları da Türkiye'den daha çok turist çekmenin yollarını arıyor. 


Türkiye'den Balkan ülkelerine tur düzenleyen Koşukavak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yakupoğlu, yaptığı açıklamada, geçen yıl kış döneminde Türkiye'den Bulgaristan'a giden kişi sayısının bir önceki yıla göre iki kat arttığını, aynı artışın yaz döneminde ve kültür turlarında yakalanabileceğini söyledi.


Golf alanları artınca Bulgaristan'a ilgi arttı


Bulgaristan'ın Türkiye'yi hedef pazar olarak seçmesini de değerlendiren Rıfat...