28 / 03 / 2024

bursa av mahali

bursa av mahali

Orhaneli, Hadrianus döneminde av mahalli olarak kuruldu. Roma, Doğu Roma ve Anadolu Selçukluları sınırları içinde kalan ve eski ismi "Adranos" olan ilçe, Orhan Gazi'nin 1325'te fethetmesiyle yeniden Türklerin egemenliğine girdi.

Bursa İnegöl'e geleneksel Şavşat evi yapılacak!

Bursa İnegöl'de yaşayan Artvin Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri dernek binalarını Şavşat evi konseptinde yapacaklarını açıkladılar. Dernek binası Şavşat kültürünü yaşatma amacı ile tamamen ahşaptan yapılacak.

Bursa Yıldırım'a 32 derslikli yeni okul!

Bursa Yıldırım’a 32 derslikli yeni bir okul kazandırmayı içeren protokol, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayırsever İşadamı Yılmaz Avşar arasında imzalandı.

Zeki Kahraman: Bursa hak ettiği yerde değil!

Av.Zeki Kahraman, Bursa'nın hem tarihi güzellikleriyle hem de yapısı itibariyle çok güzel bir kent olduğunu ama yerel yöneticilerde kentlilik bilincinin oluş madiğini ve Hızlı gelişen şehirler içinde Bursa'nın hak ettiği yere gelemediğini dile getirdi.

BUDO Avşa ve Tekirdağ seferlerine başlıyor!

Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımında yeni bir marka olan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO), hafta sonları Mudanya – Avşa – Tekirdağ seferlerini başlamaya hazırlanıyor...

Sinpaş, Kentsel Hizmetler aracılığıyla arsa avına çıktı!

Fi Yapı'dan sonra Sinpaş'ta İstanbul, Ankara ve Bursa'da arsa avına çıktı!

TOKİ Bursa Hamitler bugün satışta! 67 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Bursa - Hamitler Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında 27 konutu satışa çıkardı

TOKİ Bursa'da ilk gelene konut verince banka önünde nöbet başladı!

TOKİ Bursa'da yaptırdığı konutlardan 27'sini ilk gelene vereceğini açıkladı banka şubesinin önünde nöbet başladı

Anatolium Bursa AVM, Mart 2010'da açılacak!

Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi, Mart 2010'da kapılarını Bursalılara açacak

Bursa Osmangazi'de 1.635 metrekare satılık arsa!

Bursa Osmangazi'de 1.635 metrekare arsa sahibi tarafından satışa çıkarıldı

Bursa Nilüfer'de satılık arsa!

Bursa Nilüfer'de 17 bin 824 metrekare arsa sahibi tarafından satışa çıkarıldı

Bursa'daki kaçak yapılara müdahale edildi!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kaçak yapıldığı belirlenen 5 iş yeri, 7 bina ve temel aşamasındaki 2 inşaata müdahale edildi

Şenol Şimşek: Bursa Ovası talan ediliyor

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek, kaçak ve plansız yapılanma nedeniyle "Bursa Ovası'nın talan edildiğini" ileri sürdü

TOKİ Bursa Hamitler'de 67 bin TL'ye!

TOKİ Bursa Hamitler'de Alt Gelir Grubu'nda yer alan 27 konutu satışa sunacak

bursa av mahali Haberi

bursa av mahali

 Roma imparatorlarından Hadrianus tarafından "av mahalli" olarak kurulan, Roma, Doğu Roma, Anadolu Selçukluları idaresinde kalan ve Orhan Gazi'nin 1325 yılında fethetmesiyle Osmanlı himayesine geçen Uludağ eteklerindeki Orhaneli ilçesinin, linyit, mermer, krom, sıcak su, maden suyu ve orman gibi tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor. 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Orhaneli, Hadrianus döneminde av mahalli olarak kuruldu. Roma, Doğu Roma ve Anadolu Selçukluları sınırları içinde kalan ve eski ismi "Adranos" olan ilçe, Orhan Gazi'nin 1325'te fethetmesiyle yeniden Türklerin egemenliğine girdi. 

Orhaneli, 1869'a kadar Harmancık ilçesine bağlı bir bucak iken 1881 'de ilçe statüsüne kavuştu. Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlılar tarafından işgal edilen ilçe, 9 Eylül 1922'de işgalden kurtarıldı. 

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ilk savaşlarına sahne olması bakımından önemi bulunan ilçenin...