24 / 04 / 2024

Bursa Bey Sarayı

Bursa Bey Sarayı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Konya Beyşehir'e yeni adliye binası yapılacak!

Konya'nın Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni adliye sarayının projesinin tamamlanması ve yakında işe başlamak üzere ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Bursa Reşat Oyal Kültürparkı, nikah sarayına 2017'de kavuşacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reşat Oyal Kültürparkı’nda, yeni ve modern bir nikah sarayı yapılacağını ve mekanın 2017 yılında hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Bursa Reşat Oyal Kültürparkı’na nikah sarayı inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reşat Oyal Kültürparkı’nda, yeni ve modern bir nikah sarayı yapılacağını ve mekanın 2017 yılında hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Happy Center Şükrübey Şubesi yenilendi!

Happy Center, Avrupa Yakası şubelerinden ŞÜKRÜBEY Şubesi’ni yenileyerek hizmete sundu. Çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’de şubeleri bulunan Happy Center , ŞÜKRÜBEY Şubesini yeniledi.

Bursa'ya yeni imar planı!

Bursa Yenişehir Derviş Eroğlu Bulvarı ile İ. Hakkı Bey Bulvarı'na yakın bölgelerde imar uygulaması yapıldı. Bu kapsamda bölgedeki tarlalar arsa vasfı kazandı

Bursa'daki 2 bin 400 yıllık Bitinya Sarayı turizme kazandırılacak!

Bursa'da 2 bin 400 senelik Bitinya Sarayı'na ait tünel, mahzen ve Uludağ'dan gelen suyu taşıyan kanalların bulunduğu bölümleri ortaya çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütün halindeki tarihi yapıyı turizme kazandırmayı hedefliyor.

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Bursa Bey Sarayı'nda restorasyon çalışmaları başlatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Bursa Bey Sarayı Haberi

Bursa Bey Sarayı

Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Ankara Yolu’ndaki yeni Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan toplantıda Tophane bölgesinde askeri kışla içerisinde yer alan ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğduğu ev olarak da bilinen Bey Sarayı ve Ankara saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar gündeme geldi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen hafta Genelkurmay Karargahı’nda yaptığı temaslar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerde Bey Sarayı’nın da konuşulduğunu ifade eden Başkan Altepe, Ankara’dan gelecek ‘tahliye’ kararının ardından çalışmalara hemen başlayacaklarını duyurdu. Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin görüşmeleri yine yapacaklarını, durumu netleştirmek için Ankara’da karargah kuracaklarını belirten Başkan Altepe, “Değişik alternatifleri konuştuk. ‘Bir an önce değerlendireceğiz” dediler. Önümüzdeki günlerde ilgili komutanlarla yine görüşeceğiz” dedi.


Bey Sarayı’nın Bursa açısından büyük önemi bulunduğunu, Fatih Sultan Mehmet...