28 / 03 / 2024

bursa restorasyon 2017

bursa restorasyon 2017

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Müşküle'de yer alan tarihi camiyi yeniden inşa etti.

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi Nisan 2023'te tamamlanacak!

Bursa'nın sağlık alanında büyük ihtiyacını karşılayacak olan Acemler'deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yapımı 2017'de başlamıştı. Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 1281 yatak kapasiteli hastanenin Nisan 2023'te tamamlanacağını açıkladı.

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Ziraat Mektebi restore ediliyor!

Bursa’nın en köklü eğitim ve öğretim kurumları arasında yer alan Bursa Ziraat Mektebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Bursa'da 200 yıllık bina yeniden inşa ediliyor!

Bursa'da 19'uncu yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan 200 yıllık binanın restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

2 yılda restorasyon için yapılan ödemeler meclis gündeminde!

2017-2019 yılları arasında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların dekorasyon, tadilat, restorasyon ve iyileştirme işleri için yapılan ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Bursa Gemlik için son karar verildi!

Bursa Gemlik'te uzun zamandır beklenen depremselliğe yönelik yasa, 24 Aralık 2017’de çıkarılan 696 sayılı KHK’nın Geçici 25’inci maddesi ile düzenlendi.

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Akfen GYO 4 otelin 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Esenboğa Ibis, Eskişehir Ibis, Bursa Ibis, Adana Ibis'e ilişkin 2017 değerleme raporunu yayınladı.

Bursa Yıldırım'da vizyon projeler yükseliyor!

Bursa Yıldırım'da 2017 yılında yapılan projeler dönüşümün öncüsü oldu. Bölgede 2018 yılı içinde uzlaşma sağlanan hak sahipleri için yapılacak 850 konut ve ticaret alanlarının teslimatında geri sayıma geçildi. 

bursa restorasyon 2017 Haberi

bursa restorasyon 2017


Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri tek tek hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Müşküle Mahallesi’ne bir eser daha kazandırdı. Yaklaşık iki yıl önce mahallelinin yoğun talepleri üzerine bölgeye çok amaçlı bir salon inşa eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, mahalle girişinde bulunan ve özgün kimliğinden uzaklaşan tarihi camiyi de ayağa kaldırıldı. Eski caminin yerine yeniden özgün mimarisine uygun olarak yapılan caminin en alt katında Kuran kursu, imam odası, bayan abdesthane ve tuvaletler ve çok amaçlı salon yer alıyor.


Zemin katta ana mekan olan namaz kılma alanı ve son cemaat yeri, asma katında ise kadınlar mahfili bulunuyor. Çalışmalar kapsamında camii dışında da çevre düzenlemesi yapıldı. Mevcutta yer alan anıt ağacın etrafı yeniden düzenlenirken, ahşap şadırvan yapıldı ve cami çevresi tretuvarla çevrildi. Üç kubbesi bulunan...