29 / 03 / 2024

bursa uluabat gölü

bursa uluabat gölü

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Uluabat gölüne 30 milyon TL’lik çevre yatırımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göle temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceledi.

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 12 yıldır satılamadı!

Uluabat Gölü'nde, varisler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2003 yılında satışa çıkarılan ve 6 milyon lira bedel istenen ada, 12 yıldır alıcı bekliyor. Organik tarım yapılan adada 300'e yakın zeytin ağacı bulunuyor.

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı.

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada 17 milyon liraya satılıyor. Adanın sahibi Nedim Bulut 13 milyon liralık teklifi kabul etmediğini söyledi. 

İznik Gölü sahilinde inşa edilen kaçak yapı yıkıldı! 

Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı Bursa İl Çevre Müdürlüğü kararı ile yıkıldı. 

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündeminde!

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa'da 13 milyon TL'ye satılık ada!

Bursa'nın Karacabey ilçesi Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada, sahibi Nedim Bulut tarafından satılığa çıkarıldı. Adaya 13 milyon lira fiyat biçen Bulut, en son 9 milyon liralık bir teklif verildiğini, ancak bu teklifi kabul etmediğini söyledi....

Türkiye inşaat sektörü Afrika'da çok güçlü!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde ''Türkiye'nin Afrika Politikası'' söyleşisinde konuşan Afrika Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekil Cemalettin Kani Torun, Türkiye inşaat sektörünün Afrika'da çok güçlü olduğunu söyledi..

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Uluabat Gölü Kıyı Kenar Çizgisi askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Uluabat Gölü Kıyı Kesimi (Fadıllı Mahallesi ile Akçalar Mahallesi'nin bir kısmı) Kıyı Kenar Çizgisi onaylandı ve 22.12.2017 tarihinden itibaren 1 ay süre ile askıya çıkarıdı.

Bursa Gül Kavşağı'na ilave yol ve geçit!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, şerit daralması nedeniyle trafikte tıkanmalara yol açan Gül Kavşağı’na ilave yol ve geçit yapmak için düğmeye bastı.

Bursa Uluabat Gölü'ne, 30 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Uluabat gölüne 30 milyon TL’lik çevre yatırımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göle temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceledi.

İznik Gölü çevresindeki doldurma faaliyetleri TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü çevresinde belediyelerce yürütülen doldurma faaliyetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

bursa uluabat gölü Haberi

bursa uluabat gölü

Ovalara hayat veren ve balıkçılıkla uğraşan yerleşim yerlerinin geçim kaynağı olan Uluabat gölü, 30 milyon TL’lik çevre yatırımıyla temizlenerek yeniden hayat bulacak.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplam 30 milyon TL'lik yatırımla Uluabat Gölü'nü kirlilikten arındırıyor. Uluabat Gölü'ne temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre köylerden toplanan atık suların tesiste arıtılarak göldeki kirliliğin önüne geçileceğini söyledi. Proje tamamlandığında, bir zamanlar İngiltere Kraliçesi'ne özel kerevitlerin gönderildiği Uluabat Gölü eski günlerine geri dönmüş olacak.


KOLEKTÖRLERLE TEMİZLENECEK

İnşaat alanında BUSKİ yetkililerinden yapılan yatırım hakkında bilgi alan Başkan Altepe, hava, su ve toprak gibi değerleri kutsal gördüklerini, bu değerleri gelecek kuşaklara temiz bırakabilmek için yatırımlara gece gündüz devam ettiklerini ifade etti. Bir yandan sahiller ile Bursa Ovası'ndaki çalışmaları sürdürürken...