25 / 04 / 2024

Bursaray vagonları

Bursaray vagonları

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 60 Bursaray vagonu ve 12 tramvay alımı ihalesini kazanan Durmazlar tarafından üretilen ilk yerli vagonlar test seferlerine başladı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.

Bursaray'da çalışmalar hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemde bekleme süresini 2 dakikaya düşürecek ve kapasiteyi yüzde 60 oranında artıracak Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu’nda ikinci faz çalışmaları da tamamlandı.

Bursaray'da üçüncü faz Ağustos'ta!

Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu’nda ikinci faz çalışmaları tamamlandı. Küçük Sanayi - Üniversite arasını kapsayan üçüncü fazın ise Ağustos ayında devreye alınması hedefleniyor.

Bursaray ihalesi TBMM gündeminde!

Bursaray'ın Emek istasyonu ile şehir hastanesi arasında planlanan hattın yapımına dair yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları: Fırtınalı havada yeni yollar!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, "Çin trenle Avrupa’ya mal taşırken, bu trenin vagonlarında biz de yer alacak mıyız? Yoksa dönüş vagonlarına ürün yüklemeye mi çalışacağız?" dedi...

İzmir'deki metro otopark inşaatındaki göçükte arama çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından metro vagonları için bir firmaya yaptırılan ve inşaatı devam eden yer altı otoparkında meydana gelen göçük altında kalan 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldı.

İzmir'de metro vagonu yer altı park alanı inşaatında göçük!

İzmir'de metro vagonları için inşa edilen yer altı park alanında göçük meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışmalar başlattı.

Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşleri başlıyor!

Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda, vagonlar raylara indirildi. Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşlerine Şubat ayında başlanacak. 

İzmir Büyükşehir'den metro vagonları için yer altı otoparkı!

Genişleyen metro ağı için 95 yeni vagonu filosuna katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonları Halkapınar’da inşaatına devam ettiği 2 katlı yer altı otoparkında konuşlandıracak.

ABD'de tren vagonları otele dönüştü!

ABD'nin Montana Eyaleti'ndeki Essex kasabasında, turistleri otel merkezine çekmek için bir vagonunu lüks bir otel odasına çevirdi. Turistler, Izaak Walton Inn adı verilen otele büyük ilgi gösterdi.

Bangkok’a Türk metrosu!

Ankaralı Bozankaya firmasının ürettiği metro vagonları 2018 yılında Tayland başkenti Bangkok’ta yolcu taşımaya başlayacak.

Bursa'nın iki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda test sürüşleri başlıyor!

Üsküdar ile çekmeköy arasında 16 istasyondan oluşacak ve ulaşımın süresini 27 dakikaya indirecek metronun İspanya'da üretilen vagonları TIR'larla raylara indirileceği noktaya getirildi. TIR'lardan alınan vagonlar vinçlerle raylara indirildi.

Bursaray vagonları Haberi

Bursaray vagonları


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 60 Bursaray vagonu ve 12 tramvay alımı ihalesini kazanan Durmazlar tarafından üretilen ilk yerli vagonlar test seferlerine başladı. Yolcusuz testlerden başarıyla geçen üç yerli vagon, normal hatlarda yolculu test sürüşlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, Bursa’nın 48 vagonla başlayan Bursaray macerasında 162 vagona çıkıldığını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımında kullanılan Bursaray’ın sefer sayılarının artırılmasını sağlayacak olan yeni vagonları sisteme entegre ediyor. Bursaray hatlarında kullanılmak üzere 60 vagon ve şehir içi hatlarda kullanılmak üzere 12 tramvay alımı ihalesini kazanan Durmazlar firması tarafından teslim edilen tramvaylar T1 hattında sorunsuz bir şekilde yolcu taşırken, şimdi de üretilen ilk yerli vagonlar raylarda yolculu test seferlerine başladı. Üçlü bir katar halinde yolcu taşıyan ilk yerli vagonlar kalitesiyle...