19 / 03 / 2024

Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşleri başlıyor!

Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşleri başlıyor!

Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda, vagonlar raylara indirildi. Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşlerine Şubat ayında başlanacak. 



İstanbul'un 8 ilçesini birbirine bağlayacak olan Mecidiyeköy- Mahmutbey metrosunda sona doğru geliniyor. Raylara ilk vagon 15 Ocak'ta indirilirken Sabah Gazetesi elektromekanik işlemleri devam hattaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Sabah'tan Zeynel Yaman'ın haberine göre Mecidiyeköy ve Kabataş olarak iki etapta inşaat çalışmaları süren Mahmutbey metrosunun, Mecidiyeköy- Mahmutbey arasında elektromekanik işlemler bitme aşamasında. 

Ray döşeme işlemleri bitirilen ve Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliği taşıyan hatta araç sevkiyat işlemlerine başlandı. İlk tren 15 Ocak'ta Tekstilkent/Giyimkent bölgesinde raylara indirildi. Her ay 8 vagon getirilerek şubat ayından itibaren test sürüşlerine başlanacak. Güvenli sürüş akreditasyonlarının tamamlanabilmesi için en az 6 ay deneme seferi yapılacak hattın bu yılın son çeyreğinde işletmeye açılması planlanıyor.

YERALTI GEÇİDİ BİTTİ

Türkiye'nin en yoğun yolcu trafiğinin olduğu Mecidiyeköy metro yeraltı geçidiyle bağlantısı da yapıldı. Mecidiyeköy, Kağıthane, Alibeyköy'den Tekstilkent ve Mahmutbey'e gidecek metro hattında istasyonlar arasındaki kot farkı sebebi ile tünel ve viyadüklerle geçiş sağlandı. Mecidiyeköy yeraltı geçidinden Metrobüs, Yenikapı-Hacıosman ve Mahmutbey metrosuna bağlantı yapılabilecek. Hat açıldığında, Yenikapı- Hacıosman ve metrobüs hatları ile entegrasyon sağlanacak. İlk açılışta günde yaklaşık 300 bin kişinin Mecidiyeköy istasyonundan geçmesi bekleniyor. 240 bin kişinin Kabataş- Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı ile Yenikapı- Hacıosman arasında seyahat etmesi, 30 bin kişinin metrobüse, 30 bin kişinin de Mecidiyeköy bölgesindeki iş alanlarına dağılması tahmin ediliyor.

Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşleri başlıyor!

HAVAALANI 22 DAKİKA

19 istasyondan oluşan 24,5 kilometrelik Mahmutbey–Mecidiyeköy- Kabataş metro hattının faaliyete geçmesiyle birlikte metroyla Kağıthane- Mecidiyeköy 4,5 dakika, Kağıthane-Üsküdar 26 dakika, Kağıthane Ümraniye 39,5 dakika, Kağıthane-Beşiktaş 10 dakikaya inecek. Ayrıca diğer hatla Kağıthane'den 22 dakikada İstanbul Yeni Havalimanı check-in bilet alanına ulaşılabilecek.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattında sona gelindi!


Geri Dön