29 / 03 / 2024

Büyüme rakamları yabancı gayrimenkul alıcısı

Büyüme rakamları yabancı gayrimenkul alıcısı

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ekonomik büyüme rakamları oldukça memnun edici!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarına ilişkin Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı görüşlerini paylaştı. 

Yabancı ekonomistlerden Türkiye'ye büyüme övgüsü!

Yabancı ekonomistlerden Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine övgü geldi. Commerzbank Kıdemli Gelişmekte Olan Piyasalar Ekonomisti Ghose, "Türkiye, 2017'de yüzde 5,8 büyüme kaydedebilir" dedi.

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.

Türkiye ekonomisinin potansiyeli büyüme rakamlarının üstünde!

İTO Başkanı Çağlar, "Türkiye ekonomisinin potansiyeli bugün ortaya koyulan büyüme rakamlarının çok daha üstünde. Ancak yoğurdu üfleyerek yemeye devam ettiğimiz için finans dünyamızdan yeteri kadar istifade edemiyoruz. " dedi.

Simpa seramik, yüzde 10 büyüme hedefinde!

Büyüme beklentilerinin bu yıl bir önceki yıla göre daha yüksek olduğunu dile getiren Simpa Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Ersayın, bu yıl yüzde 10 civarında büyüme hedeflediklerini belirtti.

Voestalpine Türkiye'de büyüme kararı aldı!

12 milyar euroluk ciroya sahip Avusturyalı çelik şirketi Voestalpine Grubu, Voestalpine Böhler Welding olarak Türkiye'de büyüme kararı aldı.Tanju Bilgen, Türkiye'de kaynak teli ve elektrodunda 2 binin üzerinde ürün yelpazesine sahip olduklarını söyledi.

Büyüme rakamları yabancı gayrimenkul alıcısı Haberi

Büyüme rakamları yabancı gayrimenkul alıcısı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını duyurdu. Sonuçlara göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu senenin üçüncü çeyreğinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerine rağmen geçen senenin aynı çeyreğine göre yüzde 6,7 arttı.

İnşaat sektörünün yüzde 6,4 artış kaydettiğine değinen Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, “Diğer ülkelerdeki ekonomik daralmalara, pandemi dönemine göre ülkemizdeki büyüme, yurtdışından gayrimenkul alıcılarını pozitif etkiliyor. ” dedi.

“Yabancı yatırımcının iştahı artıyor”

Pandeminin etkilerini en az hasarla atlatan ülkelerin başında geldiğimizi dile getiren Ergüven, “Alınan tedbirler ekonomik açıdan diğer ülkelere baktığımızda çok isabetli oldu. Türkiye yüzde 9.9 daralırken ABD yüzde 31,4, AB ülkeleri yüzde 13.9 Almanya yüzde 11.2 Fransa yüzde 18.9, İtalya yüzde 17.8 ve İspanya yüzde...