25 / 04 / 2024

Cami kıblesi

Cami kıblesi

Camideki kıble hatası 45 yıl sonra fark edildi. Alaplı ilçesine bağlı Hacı Hasan köyünde 1968 yılında yapılan caminin kıblesinin yanlış olduğu, köye yeni bir caminin yapılmasıyla fark edildi...

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalanı da söküldü!

Silivri açıklarında oluşan 5.8'lik depremin ardından Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalan bölümü 200 tonluk vinç yardımıyla söküldü.

Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılıp cami yapılması mecliste!

Sivas'ta bulunan Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine cami yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

Orta Asya'nın en büyük cami inşaatında sona gelindi!

Orta Asya'nın en büyük camisi olması öngörülen Duşanbe'deki cami inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatına 2011'de başlanan ve bu yıl tamamlanması beklenen cami, avlusu ile 120 bin kişiyi ağırlayabilecek...

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Şahinbey Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami açıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesi’ne yaptırdığı Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami’nin açılışını yaptı.

Büyükçekmece Nene Hatun Cami baştan sona yenilendi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi baştan aşağı yeniledi.

Mahsun Kırmızıgül: Annem çalınan parayla cami yaptıracaktı!

Türkücü Mahsun Kırmızıgül’ün annesi Faike Bazencir'in 1,5 milyon TL'lik para ve ziynet eşyası çalınmıştı. Kırmızıgül, annesinin o parayı cami yaptırmak için biriktirdiğini söyledi.

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami ibadete açıldı!

Çanakkale Savaşı'nın önemli kahramanlarından biri olan Ezineli Yahya Çavuş'un ismi Büyükçekmece'de inşa edilen camiye verildi. Yahya Çavuş Cami ibadete açıldı.

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami açılıyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Yahya Çavuş Cami'ni hizmete açıyor.

Sancaktepe Hacı Ahmet Bıyık Cami inşaat ihalesi 4 Şubat'ta!

Sancaktepe Hacı Ahmet Bıyık Cami ve Kuran Kursu inşaat ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Şubat'ta yapılacak...

Cami kıblesi Haberi

Cami kıblesi

Eski Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş,  Hacı Hasan köyünde 45 yıl önce yapılan caminin kıblesinin yanlış olduğunu, köye yeni yapılan cami inşaatını incelerken fark etti.


Durumun bildirilmesi üzerine ilçe müftülüğü tarafından başlatılan çalışma sonrasında, camideki halıların üzerine yönü gösteren ipler yerleştirilerek yaklaşık 30 derece açı ile safların kıbleye doğru belirlenmesi sağlandı.


Camide imam için de seccadenin, mihraba belli bir açı ile konulmasıyla 45 yıllık yanlış düzeltildi.


İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, köyde yapılan yeni caminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 600 nüfuslu köyde geçen yıl eski İlçe Müftüsü Baş tarafından köy camisinde cemaatin yanlış yönde namaz kıldığının tespit edildiğini anlattı.


Kıble yönü nedeniyle camiyi yıkamadıklarını ve caminin halılarının üzerine ipler çekerek kıble yönünü belirlediklerini ifade eden Bektaş, "Kıblenin yanlış olduğu, geçen yıl yeni caminin...