25 / 04 / 2024

çamlıhemşin imar

çamlıhemşin imar

Karadeniz bölgesindeki yaylaları imara açmak için adım atıldı.Rize Çamlıhemşin'de tepkilere rağmen süren 'Yeşil Yol' çalışmaları için yaylalar imara açılacak.Yaylaların mera statüsünün ortadan kaldırılacağı söyleniyor.

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

1942 yılında İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış!

1942 yılında Cumhuriyet'in 500'üncü yıldönümüne özel İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış. Projenin 11 senede tamamlanması planlanmış...

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi! Çamlıhemşin'e 49 konutluk yeni proje!

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi. Merakla beklenen projeyle Çamlıhemşin'e 49 yeni konut geliyor...

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilecek Riva tesisleri için imar planları değiştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı talebi sonrasında bölgede ek tesis için inşaat hakkı artırıldı. 

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

Fırtına Deresi imara mı açıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Çamlıhemşin Fırtına Deresi kenarında yer alan alana toplu konut, turizm, ticaret ve cami alanı yapımı için acele kamulaştırma kararı aldı.

Rize Çamlıhemşin için kamulaştırma kararı!

Rize ili, Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

çamlıhemşin imar Haberi

çamlıhemşin imar

Rize Çamlıhemşin’de bölge sakinlerinin tepkilerine karşın süren “Yeşil Yol” çalışmaları için şimdi de yaylalar imara açılmak isteniyor. Bölgede yaşayan kişilerin avukatı İbrahim Demirci, Yeşil Yol çalışmalarının kış ortasında bile sürdürüldüğünü belirterek “İdare bu defa da, yaylaların mera statüsünü kaldırıyor. ‘Yeşil Yol’ projesinin devamı mahiyetinde; mera statüsünü kaldırıp turizme, imara açmak için doğayı yok etme telaşında” dedi.

Rize İl Özel İdaresi, bölgede yaşayanlara yolladığı yazıda, bölgedeki bazı yaylakların (mera) Yeşil Yol çalışmaları için vasfının değiştirilmesi konusunda düşüncelerini sordu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Çiftçilere hitaben hazırlanan yazıda konu olarak “Çamlıhemşin Kaplıca Mahallesi’nde yapılması planlanan Tirovit - Palovit - Samistal yolu için bazı yaylaların kamu yatırımlarının yapılabilmesi için tahsis amacının değişikliği” yer aldı.

 "Üç beş imza ile oldu bittiye getirecekler"

Demirci, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:...