16 / 04 / 2024

Çanakkale çalışmaları

Çanakkale çalışmaları

Çanakkale Ayvacık'ta ard arda meydana gelen depremlerden sonra bazı köylere konteyner okullar kuruldu. Gülpınar köyündeki iki okul tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda inşası devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Köprü, bölgenin çehresini değiştirecek...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmaları devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarının iş programına uygun devam ettiğini bildirdi.

Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransız gemilerinin bombardımanı sonucu ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hızla devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde çalışmalar devam ediyor...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar hızlandı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor!

Türkiye'nin gurur projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Başbakanlık tarafından 2015'te ihalesi yapılarak restorasyona başlanan Çanakkale Savaşları'nın önemli kalelerinden Seddülbahir Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor.

Çanakkale çalışmaları Haberi

Çanakkale çalışmaları

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremler sonrasında ilçedeki bazı köylere ''konteyner okulların'' kurulumu gerçekleştiriliyor.


Bu kapsamda Gülpınar köyündeki iki okulun yerine prefabrik okulların kurulumu tamamlandı. Ayvacık Gülpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Çalışkan, yaptığı açıklamada, ''Dün konteynerlerimiz geldi. Bu sabahtan itibaren hizmetliden idari personelimize kadar çalışarak yarına yetiştirdik. Sınıflarımıza sıralarımızı tahtalarımızı ve ısıtıcılarımızı yerleştirdik.” dedi.


Okulundaki öğrenci kapasitesi hakkında da bilgi veren Çalışkan, ''Okulumuzda 84 öğrencimiz mevcut. Bir de özel öğrencimiz var. Bu kapsamda okulumuz için 2 tane idari, 7 tane sınıf olmak üzere 9 tane konteynerimiz yarınki eğitime hazır.'' ifadesini kullandı.


Ayvacık bölgesinde 5 prefabrik okul kurulumu yapılacağı bildirildi. Bu okullarda toplam 750'ye yakın öğrencinin ders göreceği öğrenildi.


Ayvacık'ta 6 şubat sabahı meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem sonrasında bazı köy okullarında...