25 / 04 / 2024

Çanakkale yıkım

Çanakkale yıkım

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'deki depremde 192 yapı hasar gördü!

Çanakkale Valiliği, deprem sonra bölgede başlatılan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda, 2 cami, 2 cami minaresi olmak üzere boş ve hasarlı toplam 192 konut ve yapının tespit edildiğini açıkladı.

Çanakkale'de yıkılan binalar Nisan'da inşa edilecek!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde art arda meydana gelen depremler sonrası yıkılan binalar için "Nisan ayı en geç tarihtir. Hasar tespiti tamamlanacak, daha sonra biz gereken kararları alacağız, gereken ödenekleri tahsis edeceğiz" dedi.

Çanakkale Ayvacık'ta konteyner kent kuruldu!

AFAD ve Türk Kızılayınca, Çanakkale Ayvacık'ta üst üste yaşanan depremlerin ardından mağdur vatandaşlar için bölgede konteyner kent kurulumuna başlandı.

Çanakkale'de 298 ev hasar gördü!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Çanakkale'de üst üste yaşanan depremlerin 298 evin yıkılmasına veya hasar görmesine neden olduğunu belirtti.

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası'nın yıkımı bürokrasi engeline takıldı.

Ayvacık’ta yıkım yok, çatlayan binalar var!

Çanakkale  Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, meydana gelen deprem sonrasında yıkım olmadığını çatlak binaların giderilebileceğini söyledi.

Çanakkale'deki 4 aile sağlığı merkezi için yıkım kararı!

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 60 bin kişiye hizmet veren kamuya ait 4 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) için yıkım kararı alındı. 

Edremit'te yıkımı süren iş merkezinde yangın!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yıkımı devam eden iş merkezinde yangın çıktı. Yangın, Balıkesir-Çanakkale karayolunun bir süre kapanmasına yol açtı.

Çanakkale Anafartalar Oteli'nin yıkım çalışmaları başladı!

Çanakkale' de kordon boyunda bulunan Anafartalar Oteli' nin çatı katı ve kafetarya bölümünün yıkım çalışmaları başladı. Sahildeki Anafartalar Oteli yıkılarak bulunduğu alan kent meydanı olarak kullanılacak...

Barbaros Mahallesi'nde yıkım çalışması sona erdi!

Çanakkale'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım işlemleri gerçekleşiyor. Barbaros Mahallesi'nde yıkım çalışması sona erdi. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan konutların yerine 160 dairelik yeni bir konut projesi uygulanacak...

Çanakkale Barbaros Mahallesi 'ndeki yıkım çalışması sona erdi!

Barbaros Mahallesi 'ndeki 54 Evler Sitesi 'nde yıkım işlemleri tamamlandı. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan konutların yerine 160 dairelik yeni bir konut projesi inşa edilecek...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Çanakkale yıkım Haberi

Çanakkale yıkım

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi verdi. Şeker, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ceylan, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. '' diye konuştu. 

Ceylan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Çanakkale'de, 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu için bazı okulların yıkımına, bazılarının da güçlendirilmesine karar verilmişti. Bu çerçevede depremde hasar gördükleri gerekçesi ile Biga'da da bazı okullar yıkılmıştı. Bu okullarda eğitim gören çocuklarımız ilçedeki diğer okullara yönlendirilmişlerdir. Pandemi nedeniyle okulların yüz yüze eğitime ara verdiği süreçte yıkılan okulların bir an önce yapılması ve çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı koşullarda...