28 / 03 / 2024

Çandarlı Limanı üst yapı ihalesi yeniden mi yapılacak

Çandarlı Limanı üst yapı ihalesi yeniden mi yapılacak

Teklif gelmemesi nedeniyle inşaat süreci yavaşlayan Çandarlı Limanı'nda, üst yapı ihalesi için eylül sonuna yeniden ihaleye çıkılacak. Çandarlı Limanı, 15 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

ABD’den İsrail’e ‘Çin’e liman kiralama’ uyarısı!

ABD, Hayfa Limanı’nı Çin’e kiralaması sonrasında İsrail’e üstü kapalı uyarı mesajı gönderdi.

Çandarlı Limanı'nda imar muafiyeti!

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre, atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Kıyı Kanunu’nun hükümlerinden muaf tutulacak.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, limana ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Trabzon Limanı borsaya açılan ilk liman olacak!

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat, Trabzon Limanı'nın 2018'in ilk halka arzı olacağını ve liman hizmetleri alanında türünün ilki olacağını söyledi..

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Finiki'de TOKİ incelemesi!

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Liman üstünde bulunan TOKİ arsalarının projelendirilmesi konuşuldu.

Yusuf Öztürk: Alsancak Limanı özelleştirilsin!

Türkiye limancılığını yakından takip eden çevreler, Çandarlı Limanı'nın özelleştirilmesinin Alsancak Limanı lehine beklemeye alınabileceğini söylüyor.

Kerem Ali Sürekli: Çandarlı Limanı mutlaka yapılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama'da partisinin İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti ve Bergamalı muhtarların sorunlarını dinledi. Dürekli:"Çandarlı Limanı mutlaka yapılacak bu konuda kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Çandarlı Limanı inşaatı mecliste konu oldu!

İzmir'de yapılması planlanan Çandarlı Limanı inşaatı TBMM toplantısında konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Çandarlı Limanı'nın hâlâ ne olacağının belli olmadığını söyledi..

Çandarlı Limanı'nda konsept değişecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidileceğini ve Alsancak Limanı ile birlikte bölgeye hizmet vermesi için çalıştıklarını belirterek, ihale sürecinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açılacağını söyledi.

Çandarlı Limanı TBMM gündeminde!

Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı hakkında açıklamalarda bulundu. Arslan, 1 Haziran'da gerçekleşen TBMM 96. Birleşim toplantısında konuştu.

Çandarlı Limanı üst yapı ihalesi yeniden mi yapılacak Haberi

Çandarlı Limanı üst yapı ihalesi yeniden mi yapılacak

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en büyük 10 konteynır limanlarından biri olması planlanan 910 milyon euroluk Çandarlı Limanı’nda, aydınlatma ve yükleme- boşaltma vinçleri gibi üst yapı inşaatına yönelik teklif gelmediği için inşaat süreci yavaşlarken, önümüzdeki ay sonuna kadar ihaleye yeniden çıkılacak. Çandarlı Limanı tamamlandığında, 12 milyon TEU’luk kapasitesi ile Türkiye’nin yük elleçleme kapasitesini ciddi oranda artıracağı kaydediliyor. Türkiye’yi enerjinin ardından taşımacılıkta da doğu-batı hattının en önemli üslerinden biri yapmayı hedefleyen Çandarlı Limanı, 15 bin kişiye istihdam sağlaması...