16 / 04 / 2024

çankırıya tuz fabrikası mı kurulacak

çankırıya tuz fabrikası mı kurulacak

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

TOKİ'den Çankırı'ya 475 konutluk yeni proje müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için düğmeye basıldı. Projede 475 konut yer alacak.

TOKİ'den Çankırı'ya 150 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Çankırı Kurşunlu projesinin ihalesi yarın yapılacak. Projede 150 konut yer alacak.

TOKİ'den Çankırı’ya 712 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çankırı Projesi’nin ihalesini 11 Kasım tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Çankırı Yapraklı’ya geliyor! 2+1’ler 608 bin TL!

TOKİ'nin Çankırı Yapraklı projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Yapraklı projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Yapraklı 2022 sosyal konut projesi...

Çankırı'ya 2 yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çankırı Orta'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek.

TOKİ'den Çankırı'ya 99 yeni konut müjdesi!

Çankırı İli, Eldivan İlçesi Cami Mah. 99 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı ile Altyapı ve Çevre düzenlemesi İşi ihalesi 11 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Çankırı'ya 101 yeni konut müjdesi!

Çankırı İli Şabanözü İlçesi 2. Etap 101 Konut ve 4 Dükkanlı Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 17 Aralık tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Çankırı'ya 160 yeni konut müjdesi!

Çankırı İli Çerkeş İlçesi 160 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi 16 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Çankırı'da arazi kavgası: 1 ölü!

Çankırı Kızılırmak Saraycık köyünde çıkan arazi kavgası nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi...

Çankırı'ya 3 yeni spor tesisi yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çankırı'ya yapılacak yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre, Çankırı'ya 3 yeni spor tesisi, 3 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 4 adet gençlik merkezi yapılacak...

Çankırı'da 5.2 milyon TL'ye icradan satılık un fabrika!

Çankırı İli Şabanözü İlçesi Yenimahalle, Çimenözü Mevkii'nde yer alan un fabrikası vasıflı gayrimenkul 5 milyon 286 bin 330 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Çankırı, konumuyla yatırımcıların iştahını kabartıyor!

Çankırı’nın, Ankara ve İstanbul gibi metropollere yakın olması ve teşvikte 5’inci bölge desteklerinden faydalanması, yatırımcıları Çankırı’ya çekiyor. İldeki organize sanayi bölgeleri özellikle konumlarıyla yatırımcıların iştahını kabartıyor...

AGT Ağaç,  Antalya'ya 120 milyon euro yatırımla 2. fabrikasını açıyor!

Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş., ekonomik açıdan zor günlerin yaşandığı dönemde, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 120 milyon Euro yatırımla ikinci fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 

çankırıya tuz fabrikası mı kurulacak Haberi

çankırıya tuz fabrikası mı kurulacak


Çankırı'da köy sakinleri, tarım arazisine tuz fabrikası kurulacağı iddiasıyla basın açıklaması yaptı.


Süleymanlı köyünün sakinleri, şirket tarafından tuz fabrikası kurmak amacıyla satın alındığı iddia edilen 60 dönümlük arazide toplandı.


Köy muhtarı Seyit Çelik, grup adına yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.


Fabrikaya izin vermeyeceklerini dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Köyümüzün geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır, başka gelirimiz yok. Tuz tesisinin buraya kurulması halinde köy vasfını yitirecektir. Göçü önlemek için bu tarım arazilerine sahip çıkmak gerekir. 15 kilometre ileride organize sanayi bölgesi kuruldu. İstiyorlarsa gitsinler, tuz fabrikasını oraya kursunlar. Tarım arazilerinin ortasına tuz fabrikası kurmasınlar. Resmi kurumlara konuyla ilgili dilekçeyle başvurmamıza rağmen...