19 / 04 / 2024

çatı katı büyütülebilir mi

çatı katı büyütülebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, "Çatı piyesli meskenim var ve bu yerimi büyütmek istiyorum. Belediye izin veriyor ama kat malikleri izin vermiyor. Metrekare başına 2.000 lira istiyorlar. Bu yasal mı?" sorusunu cevapladı.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi büyüyor!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir'de hayata geçirilmesi planlanan proje büyütülüyor. İşte MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesini resmen büyütüyor!

Cengiz İnşaat Bodrum'daki yeni projesini büyütmek için düğmeye bastı.   Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesi 658 milyon 436 bin 604 TL'ye mal olacak.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

İş Bankası'ndan büyük kıyak! Market alışverişinizi yapmadan tek tıkla katılın!

İş Bankası'ndan hızlı fırsat geldi. Market alışverişine tek tıkla katılın ve büyük avantajları yakalayın!.. İşte ayrıntılar...Hemen bakın...

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu yana fon büyüklüğünü 17 kat, katılımcı sayısını 4,5 kattan fazla artırdı.

Türkler Miami'ye akın ediyor! Armani Casa'daki çatı katını gizemli Türk 17 milyon dolara aldı!

Ünlü Türk isimler Miami'yi ele geçiriyor! Şimdi ise Çok ünlü o isim Armani Casa'nın çatı katına tam 17 milyon dolar verdi! Ünlü Türklerin hepsi birer birer Miami'den ev satın aldı! Caner Erkin, Şükran Ovalı, Ceyda Ateş ve daha pek çok ünlü isim...

Çatı katı daire büyütülürken diğer kat malikleri bedel isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Çatı piyesli meskenim var ve bu yerimi büyütmek istiyorum. Belediye izin veriyor ama kat malikleri izin vermiyor. Metrekare başına 2.000 lira istiyorlar. Bu yasal mı?" sorusunu cevapladı.

Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin katıldığı törenle ülkesiyle bölgesi arasında "ekonomik köprü kuracak" Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı.

Elon Musk, SpaceX'in bulunduğu köyü büyütüp adını 'Starbase' yapmak istiyor!

Elon Musk, SpaceX'in 'Starship' roketlerini geliştirdiği Teksas'taki Boca Chica Village'ın ismini 'Starbase' olarak değiştirilmesini önerdi. Elon Musk ayrıca, 'Starbase'in mevcut bölgeden çok daha büyük bir alanı kapsayacağını belirtti.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğü 16.2 milyara ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı bütçesinin görüşmelerinde Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğünün bugün itibariyle 16.2 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Dağtekin İnşaat, cirosunu ve iş hacmini 2 kat büyüttü!

Dağtekin İnşaat, 2020 yılında bir önceki yıla göre hem cirosunu hem de iş hacmini yaklaşık iki kat büyüttü. Dağtekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dağtekin, projenin üç bin konutluk bir büyüklüğe ulaşacağını söyledi.

çatı katı büyütülebilir mi Haberi

çatı katı büyütülebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, "Çatı piyesli meskenim var ve bu yerimi büyütmek istiyorum. Belediye izin veriyor ama kat malikleri izin vermiyor. Metrekare başına 2.000 lira istiyorlar. Bu yasal mı?" sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Çatı piyesli meskenim var ve bu yerimi büyütmek istiyorum. Belediye izin veriyor ama kat malikleri izin vermiyor. Metrekare başına 2.000 lira istiyorlar. Bu yasal mı? Z.İ.

*****

Bir bina tasdikli projesine göre yapılır. Tasdikli proje de gayrimenkulün olduğu bölgeye göre hazırlanmış imar planlarına uygun şekilde düzenlenir. Peki binanın mevcut durumu değiştirilmek istendiğinde, bu durum tasdikli projeye aykırı olur mu? Ever olur. Bu nedenle bir değişiklik uygulanacaksa bunun yasalara uygun yapılması gerek. Yasalara uygun bir farklılık da önce projenin değiştirilmesiyle hayata geçirilebilir. Yani bir tadilat projesi hazırlanmalı....