28 / 03 / 2024

çatı tadilatı klima giderleri

çatı tadilatı klima giderleri

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, yaz mevsiminin çatı tadilatı için en uygun dönem olduğunu hatırlatarak, “Çatı tadilatı, sadece ısınma amaçlı enerji kullanımında tasarrufla sınırlı kalmayarak, klima giderlerini önemli ölçüde azaltıyor” dedi

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Sultangazi Atışalanı Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sultangazi ilçesi, Atışalanı Mahallesi, 680 ada, 1, 4 ve 5 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sultangazi Atışalanı 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Sultangazi ilçesi, Atışalanı Mahallesi, 6795 ada, 6 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Çatı katı evlerde tadilat yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çatı katı evlerde tasdikli projeye uygun tadilat yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı. 

Bina tadilatında yöneticinin tercih hakkı var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

Evini tadilat etmek istedi, 4 katlı binadan düştü!

Ümraniye'de 4 katlı binanın çatısında tadilat yaptığı sırada düşerek yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

Bitişik evlerdeki tadilatlar komşu parsele taşabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müstakil evimize çatı tadilatı yaptıracağız. Komşumuz ‘benim tarafıma 10 santimden fazlasına izin vermem’ diyor. Komşunun evi bizden sonra yapıldı, kot olarak aşağıda. Çatımızı orijinal ölçülerinde yaptırmak istiyoruz. Kanun ne diyor?' sorusunu yanıtladı.

Bayrampaşa Atışalanı Mahallesi 203 parselin plan tadilatı askıda!

Bayrampaşa İlçesi, Atışalanı Mahallesi, 203 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Çatı onarımında komşu rızası şart!

Yargıtay emsal bir karara imza attı. Büyükşehirlerdeki apartmanlarda tadilat yapılmadan önce bu kararın okunması gerekiyor. Çünkü Yargıtay, "Apartman çatısı için tüm komşular anlaşmalı" dedi...

Kapalıçarşı'nın çatısı ve altyapısı tamamlandı!

Toplam 630 iş günü süren çalışmalar sonunda Kapalıçarşı'nın çatısındaki su depoları, uydu antenleri, klima üniteleri tek tek kaldırıldı, kiremitleri yenilendi, hak ettiği bir yüze kavuştu. Çatıya gelenlerin görüntü alabilmeleri için bir "seyir terası" planlanıyor

Okan Buruk Alaçatı'dan 5 milyon liraya ev aldı!

Orta saha mevkiinde forma giymiş eski Türk millî futbolcu ve teknik direktör Okan Buruk, Alaçatı'dan 5 milyon liraya taş ev aldı. Buruk, yeni evinin tadilatına başladı.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar faturayı yarıya düşürecek!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, ”Çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar faturaları yüzde 50'ye ulaşan oranlar indirecek" dedi.

çatı tadilatı klima giderleri Haberi

çatı tadilatı klima giderleri

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, yaz mevsiminin çatı tadilatı için en uygun dönem olduğunu hatırlatarak, “Çatı tadilatı, sadece ısınma amaçlı enerji kullanımında tasarrufla sınırlı kalmayarak, klima giderlerini de önemli ölçüde azaltıyor” dedi. Yavuz, kış aylarından kalan birikintilerin temizlenmesi ve mevsim şartlarının daha güvenli çalışmaya olanak tanıması nedeniyle tadilat ve yenileme çalışmaları için Mayıs-Haziran aylarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, doğru şekilde uygulanan çatı ve cephe tadilatının, tüketicinin bütçesine ve sağlığına olumlu katkı sağladığını belirterek, bu çalışmalar için en uygun dönemin özellikle Mayıs ve Haziran ayları olduğunu açıkladı. 


Çatı ve cephe yalıtımı ile ısınma ve soğutma amaçlı enerji tüketiminde yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlanabileceğini vurgulayan Yavuz şunları...