19 / 04 / 2024

çed duyuru

çed duyuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Sar-Ar Yapı Denetim Ltd. Şti. hakkında tesis edilmiş olan geçici durdurma işlemini iptal etmiştir. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yerli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı!

Yerli otomobilin üretimi için Bursa Gemlik'te kurulacak fabrika için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Duyuru ÇED internet sitesinden yapıldı...

Kdm balık yetiştiriciliği tesisi ÇED Toplantısı 19 Mart'ta!

İzmir ili Çeşme ilçesindeki Kdm Tarım ve Hayvansal Ürünler San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılacak Çipura, Levrek, Sarıağız (Granyöz) ve Sinağrit Yetiştiriciliği Tesisi projesi ÇED toplantısı 19 mart 2015'te yapılacak.

Akbaş krom madeni ocağı ÇED toplantısı 12 Mart'ta!

Erzincan ilinin Ilıç ilçesinde bulunan Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) Çed toplantısı 12 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek.

ÇED'de stratejik hamle!

SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamalarının da rahatlayacağını ifade eden Bakan Güllüce; “nerelere yatırım yapılacağı çok önceden belli olacak, yatırımcı da tedbirini önceden alarak ÇED sürecine girecek” dedi.

Çandır Köyü ÇED raporu iptal edildi!

Milli Emlak'ın 'ağaçlandırma' şartıyla devrettiği tepe 27 yıl sonra maden sahasına döndü. Bölgenin yeşil kalmasını isteyen köy halkı maden için verilen ÇED olumlu raporunu mahkemeye taşıdı ve iptal ettirdi.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Bir projeye başlamadan önce, çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

ÇED raporu iptal davası!

Çed raporunun amacı planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak biliniyor. Peki, ÇED raporu iptal davası nasıl açılır?

ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Çed raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor. Peki, ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

ÇED olumlu kararı ne demek?

Planlanan projeler veya gelişmeler için ÇED Yönetmeliğine göre EK-I de yer alan projeler hakkında "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu"kararını vermek Çevre Şehircilik Bakanlığına ait. Peki, ÇED olumlu kararı ne demek?

ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. ÇED raporu süreci tamamlanmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporu için bakanlık tarafından istenen belgeler arasında ÇED raporu dilekçesi yer alıyor. İşte, ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED süreci ne kadar sürer?

Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin içine alacak şekilde analizi ve değerlendirmesinin yapılmasına ÇED süreci deniyor. Peki, Çed süreci ne kadar sürer?

çed duyuru Haberi

çed duyuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden:



İzmir İli, Buca İlçesi, 587 ada, 631 parsel üzerindeki 746888 YİBF nolu inşaatın denetimini üstlenen 108089 Ticaret Sicil No ile İzmir Ticaret Odasına kayıtlı 616 nolu Yapı Denetim İzin Belgesine sahip Sar-Ar Yapı Denetim Ltd. Şti. tarafından, Ankara 16. İdare Mahkemesinin 2015/1825 esasına kayden Bakanlığımız aleyhine açılan davada, 04.03.2016 tarihli ve E.2015/1825-K.2016/603 sayılı karar ile “dava konusu işlemin iptaline” hükmedildiğinden, 11.03.2015 tarihli ve 29292 sayılı Resmi Gazete ilanı ile Sar-Ar Yapı Denetim Ltd. Şti. hakkında tesis edilmiş olan geçici durdurma işlemi 12.07.2016 tarihli ve 16123 sayılı Makam Olur’u ile iptal...