18 / 04 / 2024

çed uyarısı

çed uyarısı

İdris Güllüce’nin talimatı ile Belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce Çevresel Etki Değerlendirilmesine ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine binaen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bir yazı gönderildi.

Dr. Hasan Sözbilir'den iki il için yıkıcı deprem uyarısı!

Kuzey Ege'de depremlerin devam ettiğine değinen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir iki il için yıkıcı deprem uyarısı yaptı.

IMF'den Yunanistan'a 'borç' uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği, bu durumun da Avrupalı ortaklarından daha fazla destek gerektireceği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür’den deprem uyarısı!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Malatya'da meydana gelen depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor" uyarısında bulundu

Akmerkez GYO'dan 'evde kalın' uyarısı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, sağlık yetkililerinin aldığı tedbirler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "evinizden çıkmayın" yönlendirmeleri doğrultusunda   tüm çalışanlarına evde kalın uyarısı yaptı. 

AFAD'dan güvenlik uyarısı: Binanızın dayanıklılığını kontrol ettirin!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD'dan güvenlik uyarısı geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada; "Binanızın dayanıklılığını kontrol ettirin. Olası can ve mal kayıplarını önlemek için binanızın tasarımını değiştirmeyin" ifadeleri yer aldı...

Yeni yatırım yapmak isteyenlere doğru lokasyon uyarısı!

Tower Life Yönetim Kurulu Başkanı Selen Almaç Deniz, son yılların en karlı yatırım aracı haline gelen perakende sektörüne ilginin hızla arttığını ifade ederek, yeni yatırımcılara doğru lokasyon uyarısı yaptı...

Frank Hoogerbeest’ten son dakika deprem uyarısı geldi!

Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeest’ten son dakika deprem uyarısı geldi! Mart’ın ilk haftası büyük bir deprem olacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

Antalya'da kaçak yapı uyarısı!

ATSO Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan valiler, belediyelere kaçak yapı uyarısında bulundu.

Ümit Peçe'den imar barışı uyarısı!

Rize'li hukukçu Ümit Peçe, imar barışı uyarısında bulundu. Peçe, ''İmar barışı çok büyük bir fırsat ancak yasa çok hızlı ve detaylıca düşünülmeden gündeme getirildi'' şeklinde konuştu.

İnşaat mühendisleri ve mimarlardan yıkım uyarısı!

Beyoğlu'nda kaçak ve ruhsatsız 4 katlı bir binanın çökmesi sonrası uzmanlar yıkım uyarısında bulundu. İnşaat mühendisleri ve mimarlar İstanbul'da birçok binanın yıkım riski olduğunu belirterek yıkımların devam edebileceğini söyledi.

Duterte'den toplu konut eylemcilerine müdahale uyarısı!

Filipinler'de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, başkent Manila'daki devlete ait toplu konut inşaatında oturma eylemi yapan protestoculara eylemi sürdürmeleri halinde polis müdahalesiyle karşılaşacakları uyarısını yaptı.

çed uyarısı Haberi

çed uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce Çevresel Etki Değerlendirilmesine ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine binaen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bir yazı gönderildi.

İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıda son zamanlarda belediyelerce ÇED yönetmeliğine tabi olan bazı projelerde ÇED olumlu ya da ÇED gerekli değildir kararı almadan faaliyete başlandığı tespit edildiği vurgulandı. 

ÇED süreci tamamlanmadan inşaata başlanması hem geri dönülemez çevre sorunlarına yol açmakta hem de söz konusu faaliyetlere Çevre Kanununun 20. ve 15. maddeleri gereği gerekli idari para cezaları ve faaliyet durdurma yaptırımları uygulanıyor.  Bu durumun yol açacağı zaman ve ekonomik açıdan kayıpların ve birçok mağduriyetin önlenebilmesinde Belediyelere büyük görev düşüyor.

Bu kapsamda; ülkemizde ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini korumak, sürdürülebilir kalkınmayı...