20 / 04 / 2024

Çeşmesi Olan Bahçeli Kargir Cami

Çeşmesi Olan Bahçeli Kargir Cami

Trabzon'da bulunan tarihi ve müze olarak kullanılan Ayasofya, tapuda 'Çeşmesi Olan Bahçeli Kargir Cami' olarak görülüyor

Bahçeli'nin 100 il önerisini Erdoğan kabul etti! İşte il olmaya aday olan o ilçelerin listesi

Cumhur ittifakının kritik ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz ay grup toplantısında dile getirdiği 'Türkiye'nin 100. yılında 100 ile sahip olmasını istiyoruz' açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul gördü. İşte il olmaya aday olan o ilçelerin listesi...

Bahçeli konutlara pandemi piyangosu!

Bahçeli konutlara olan rağbet, Kovid-19 salgınında zirveye çıktı. Son 1.5 senede daha büyük, balkonlu ve müstakil bahçeli konut satışları uçuşa geçerken, bu evlerin fiyatları diğer konutlara göre 2 kat arttı. 

Folkart Çeşme Boyalık'ta bahçeli ve lüks!

Folkart Boyalık Çeşme projesi "Çeşme Boyalık'ta bahçeli ve lüks" sloganıyla tanıtılıyor. Projede yer alan konutların satış süreci devam ediyor.

Geniş balkonlu ve bahçeli konutlara talep arttı!

Pandemi döneminde yaşamın tüm alanlarının evlere taşınması ile balkonlu ve bahçeli konutlara olan talep artışı, ısınan havaların eksisiyle katlandı...

Aydın’da bahçeli evlere ve villalara talep arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Aydın'da tek katlı bahçeli ev ve villalara olan talep arttı.  Aydınlı vatandaşların yoğun talep gösterdiği tek katlı bahçeli ev ve villa fiyatlarında ise artış yaşanıyor.

Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 420 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Arizon Yapı’nın Villa’de serisinin ilk etabı olan ve Silivri’de yer alan Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 420 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta. Projeden 10 bin TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 390 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Arizon Yapı’nın Villa’de serisinin ilk etabı olan ve Silivri’de yer alan Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 390 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Projeden 10 bin TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Koronavirüsle İstanbul'daki bahçeli yalılara talep arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde İstanbul Boğazı'nın incisi yalılara olan talep arttı. En çok geniş bahçeli ve rıhtımlı yalılarda talep artışı yaşanırken, satılık ve kiralık yalı sayısında da artış görüldü. Kovid-19 salgını sürecinde satılan yalı sayısı ise 6 oldu.

Az katlı bahçeli konutlar küçülerek büyüyor!

Özellikle metrekaresi küçük, az katlı bahçeli konutlar ya da müstakil konutlara eğilim arttı. Bu beklentiler doğrultusunda yeni projeler de üretilmeye başlandı.

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Yapımı yılan hikayesine dönen Devlet Bahçeli Köprüsü’nde sonunda ilk kepçe vuruldu. Çalışmaların başlaması için 6 ay beklenen projenin ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu..

Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Çeşmesi yapıldı!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde Tufanpaşa İlkokulu'nun bahçesine yaptırılan çeşmeye 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Çeşmesi adı verildi.

Hatay Avcılar Çeşmesi'nin zemin çalışmaları tamamlanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park-Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Yayladağı ilçesinde “Avcılar Çeşmesi” projesi yapımı sürüyor.

Çeşmesi Olan Bahçeli Kargir Cami Haberi

Çeşmesi Olan Bahçeli Kargir Cami

1245 yılında kilise olarak inşa edilen, Fatih Sultan Mehmet'in 1461'de Trabzon'u fethiyle camiye çevrilen Ayasofya, yapılan restorasyon çalışmalarında bir oldu bittiye getirilerek müzeye çevrilmiş. Restorasyon çalışmasında cami içerisindeki freskler ortaya çıkartılmış, yakın bir yerde yapılan camii de gerekçe gösterilerek 'eski caminin yeniden ibadete açılmasında bir zaruret bulunmadığı' ve 'memleket turizminde çok önemli olacağı tahmin edildiği' gerekçeleriyle müze yapılmış.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul Beyoğlu'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Arap Camisi'nin açılışında, 'Trabzon'daki Ayasofya Camisi'ni ibadete açacağız' sözleri, bu eserlerin durumunu bir kez daha tartışmaya açtı. Arınç'ın sözlerine Trabzon'daki çok sayıda sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve vatandaşlar destek verdi. Biz de bu gelişmelerin ardından Trabzon'daki Ayasofya'nın müzeye çevrilme sürecini araştırdık.


CAMİ OLARAK DA TURİZME HİZMET EDER


Trabzon Vakıflar...