28 / 03 / 2024

Çevre Kanunu 2018

Çevre Kanunu 2018

Çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak...

Müteahhitler yetki belgesi ile sınıflandırılacak!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Kurul'da kabul edildi. Yapılan bu değişiklikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhitleri yetki belgesiyle sınıflandıracak...

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için genel kurulda görüşmeler devam ediyor...

Çevrenin korunmasına yönelik teklif Genel Kurulda! 

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler yapılmaya devam ediyor.

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunun Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı şartları yeniden düzenlendi. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020...

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında düzenleme yapıldı. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019..

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre düzeni planları ne olacak?

10 Aralık'ta yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında çevre düzeni planlarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Peki, çevre düzeni planları ne olacak?

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu 2018 Haberi

Çevre Kanunu 2018

TBMM’de önceki gece kabul edilen çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; 1 Haziran 2019’dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak. Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre; yeni yasayla, ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak. Yasayla getirilen diğer yenilikler şöyle:

1- 1 Haziran 2019’dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak. Topografya ve arazi eğimi nedeniyle bisiklet yolu yapılamayan yerlerde ise yaya yolları düzenlenecek.

2- Ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak. Ruhsata bağlanamayacağı veya aykırılıklarının giderilemeyeceği anlaşılan yapılar, bir aylık süre beklenmeden belediye veya valilikçe yıktırılacak.

3- Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’da yapılan değişiklikle anlaşma...