20 / 04 / 2024

Çevre Kanununda değişiklik kanunu 2018

Çevre Kanununda değişiklik kanunu 2018

Organize sanayi bölgeleri ile diğer sanayi kuruluşlarının atıksu arıtma tesisi kurması, belli bir süre içerisinde bu tesisleri kurmayanların ise faaliyetlerinin yasaklanması için kanun teklifi verildi..

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TBMM’den geçti! Kredi kartları ve kredi faiz indirimi ile ilgili flaş değişiklik…

TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz günlerde kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı. Bundan sonra vatandaş daha fazla sigorta ve masraftan kurtulacak.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2021!

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

Çevre Kanununda değişiklik kanunu 2018 Haberi

Çevre Kanununda değişiklik kanunu 2018

Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile, organize sanayi bölgeleri ile diğer sanayi kuruluşlarının atıksu arıtma tesisi kurması, belli bir süre içerisinde bu tesisleri kurmayanların ise faaliyetlerinin yasaklanması amaçlanıyor.

Atıksu arıtma tesisini kurmamış belediyeler ile halihazırda faaliyette olup, atıksu arıtma tesisini kurmamış organize sanayi bölgeleri, diğer sanaui kuruluşları ile yerleşim birimleri, bu tesisleri kurmak zorunda olacak.

Bu tesisleri mali imkansızlıkları nedeniyle kuramamış belediyelerdeki tesislerin inşası, Maliye ve İçişleri Bakanlıklarının görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenecek ölçütler doğrultusunda Hazinece karşılanacak.

Bu tesisleri 2 yıl içinde kurarak işletmeye almayan organize sanayi bölgeleri ve diğer sanayi kuruluşlarının ise faaliyetlerine devam etmelerine müsaade...