25 / 04 / 2024

çevre katkı payları

çevre katkı payları

Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre Bakanlıkça yaptırılan harcamaları, kirleten taraf ödeyecek...

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

Öğrenci katkı payına yüzde 61 zam geldi! Öğrencilerin ödeyeceği yeni katkı payları belli oldu!

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yükseköğretim öğrencilerinin ödeyeceği katkı payına yüzde 61 zam geldi. Öğrencilerin ödeyeceği yeni katkı payları belli oldu! Peki kim ne kadar katkı payı verecek? İşte 2023-2024 katkı payları...

Sitelerde yönetici hangi zararlardan sorumlu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl maaş dışında verilen dört ikramiyeden, işçi katkı payı kesip, elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını vermemiş. Yöneticiliğin sorumluluğu nedir' sorusunu yanıtladı.

Yönetici kat malikleri kurulu kararlarını uygulamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl dört maaş ikramiyeden, işçi katkı payı kesintisi yapıp, işçiye elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını kuruma vermemiş, bunda yöneticiliğin sorumluluğu yok mu?' sorusunu yanıtladı

İzocam, çevre dostu ürünleriyle her türlü yalıtım ihtiyacına çözüm sunuyor!

5 Haziran her yıl Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. Çevre korumaya katkı sunan ürünler geliştiren ve bu konudaki bilinçlenmeyi çok önemseyen İzocam, “sürdürülebilirlik” konusunu en önemli gündem maddelerinden biri oluyor.

Çevre katkı payı yönetmeliği!

Çevre katkı payı yönetmeliği esasları, Çevre gelirlerinin takip ve tahsili ile tahsilat karşılığı öngörülen ödeneğin kullanımı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında açıklanıyor...

Mehmet Türe'ye çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü!

Bağımsız Mimarlık Merkezi arkitera, seranit grup sponsorluğundaki yarışmayla yap projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'ye yapılı çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü verildiği bildirildi.

Kentsel dönüşüm Tokat'a katkı sağlayacak!

Kentsel dönüşümün Tokat için çok katkı sağlayacağını belirten Tokat Çevre ve Şehircilik Müdürü Hikmet Kaya kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Çankaya Anıttepe'de ihale!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çankaya Anıttepe Mahallesi 5470 ada 3 nolu parseldeki arsa paylarını, anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık arttırma usulü ile satacak.

Atıklardan ekonomiye 2,5 milyar TL katkı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında atık yönetimi faaliyetleri kapsamında 2 milyon 413 bin 500 ton ambalaj atığının toplanarak ekonomiye 2,5 milyar TL katkı sağlandığını açıkladı.

Çevre şöleni kapsamında renklenen cam kumbaralar Ataşehir caddelerinde!

Çevre Şöleni kapsamında renklenen cam kumbaralar Ataşehir caddelerinde. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bu projede emeği geçen bütün okullara, öğrencilere, öğretmenlere ve Adadolu Cam yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bilimadamlarının Atatürk Kültür Merkezi alanına katkı vermesini bekliyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Atatürk Kültür Merkezi alanının, Türkiye'de yaşayan herkesin olduğunu belirterek, tüm bilimadamlarının fikirleri ile bu alana katkı vermesini beklediklerini söyledi.

Fatih Han Ünal, Ordu Çevre Yolu inşaatını inceledi!

Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin en uzun tünellerine sahip olan ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan Ordu Çevre Yolu’nun bitim noktasında proje değişikliğine gidildiğini söyledi.

çevre katkı payları Haberi

çevre katkı payları


Yönetmelik, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevrenin iyileştirilmesi ve çevreyle ilgili yatırımların desteklenmesi için bütçeye gelir kaydedilecek çevre katkı payı ve diğer gelirlerin tahsili ile bakanlık bütçesinde öngörülen ödenekten yapılacak harcamalara ilişkin usul ve esaslarını düzenliyor.


Mevzuatta yapılan düzenlemeye göre, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince Bakanlıkça yapılan veya yaptırılan harcamaları, kirleten veya bozulmaya neden olan taraf ödeyecek.


Çevre katkı paylarından ödeneğin kullanım alanları dahilinde, gerekli çevresel harcama ve yatırımlar Bakanlıkça gerçekleştirilebilecek.


Bakanlığa yapılan hibe ve kredi taleplerinin belli bir disiplin ve program dahilinde yönetilebilmesi amacıyla yılda iki dönemde bu başvurular alınacak.


Bakanlıkça yapılan hibe yardımlarında amaçlanan projenin hedefe ulaşması açısından belediyelerce yapılacak katkının da eş güdümlü olarak sağlanması amacıyla 5 milyon lira üzerindeki projeler için Bakanlıkça yapılacak hibe yardımlar üç dilim halinde ödenecek.


Yatırımların...