28 / 03 / 2024

Çevre ödeneğinin kullanımı

Çevre ödeneğinin kullanımı

Çevrenin iyileştirilmesi ve çevre ile ilgili yatırımların desteklenmesi amacıyla toplanan çevre gelirleri, hangi işler için kullanılıyor? İşte çevre ödeneğinin kullanımı ile ilgili esaslar bu haberde...

Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?

Cenaze yardımı ya da cenaze ödeneği olarak bilinen ama halk arasında ölüm parası diye adlandırılan yardım parasına dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. “Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?” sorusu onlardan biridir.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

İhlas Gayrimenkul fon kullanım raporu 2019!

İhlas Gayrimenkul çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 196 milyon TL artırılarak 336 milyon TL ye çıkarılması sonucunda elde edilen fonun kullanım yerlerine ilişkin olarak, SPK'nın VII-128.1 sayılı Tebliğinin 33. Maddesi uyarınca, hazırlanan raporu yayımladı...

Kaliteli beton kullanımıyla deprem hasarı en aza inebilir!

Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem bölgelerinde yaşadığını hatırlatan Işık, "En büyük sorunumuz deprem bilincinin hala oluşturulamamasıdır. Denetim kaliteli beton kullanımı ile depremi az hasarla atlatmak Bizim elimizde ettik.

İmar durumu özel kullanım nedir?

İmar durumu belgesi; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?

Çevre katkı payı yönetmeliği!

Çevre katkı payı yönetmeliği esasları, Çevre gelirlerinin takip ve tahsili ile tahsilat karşılığı öngörülen ödeneğin kullanımı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında açıklanıyor...

Enerya güvenli gaz kullanımı için uyardı!

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun doğal gazın güvenli kullanımı konusunda uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Nazım imar planı kullanım alanları!

Uygulamada en çok kullanılan imar planı türleri çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı olarak karşımıza çıkıyor. İşte, nazım imar planı kullanım alanları!

Alo Tapu Hattı kullanımında artış yaşandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eylül ayında işleme aldığı ‘Alo Tapu Hattı’ ile ‘Online Randevu Sistemi’nin kullanımında artış var...

Usulsüz elektrik kullanımı nedir?

Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Neler usulsüz kullanım kapsamına girer?

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binası için açıklama yapıldı!

Van ilinde, 23.10.2011 ve 09.11.2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası hasar görmüş ve yıktırılmıştır. Bakanlığımızca yeni binamız Edremit İlçesinde planlanmış ve ihale edilmiştir...

Bursa'da ürün kurutma alanı çiftçilerin kullanımına sunuldu!

Bütünşehir uygulaması kapsamında kırsal alandaki eksiklikleri bir bir gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir’in Yolören Köyü’nde ürün kurutma alanı oluşturarak çiftçilerin kullanımına sundu. Alanın resmi açılışı da yapıldı.

Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki, tarım arazisi amaç dışında kullanılırsa ne olur? Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası nedir?

Çevre ödeneğinin kullanımı Haberi

Çevre ödeneğinin kullanımı

Çevre ödeneğinin kullanımı!

Çevre ödeneği, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre ile ilgili yatırımların desteklenmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için vatandaşlardan alınan ücretlere deniyor. Ödeneğin kullanımı ile ilgili esaslar, Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili İle Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Konu ile ilgili yasal hükümler, yönetmeliğin 7. maddesinde sıralanıyor:


Ödeneğin kullanımı

MADDE 7 – 

(1) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen gelirlerden tahsil edilecek tutarlar karşılığı aşağıda belirtilen giderler için bütçeye ödenek öngörülür. Bütçede yer alacak bloke ödeneklerin; tahsilat miktarı dikkate alınarak serbest bırakılmasına ilişkin iş ve işlemler Strateji Geliştirme Başkanlığınca takip edilir. 


(2) Söz konusu ödenek;

a) (Değişik:RG-19/3/2009-27174) Atıksu arıtımı, atık bertarafı ve katı atık geri kazanım tesislerinin gözetim, fizibilite, etüt, proje ve inşaat işlerinin kredi veya yardım suretiyle desteklenmesinde,

b) Hava, su ve...