16 / 04 / 2024

CHP Kanal istanbul raporu şerh

CHP Kanal istanbul raporu şerh

İBB komisyonları Kanal İstanbul projesine ilişkin araştırma raporu hazırladı. Rapora ilişkin, “Böylesine büyük bir alana yayılan bir projede kamulaştırma maliyetleri konusunda hiçbir ayrıntı verilmemiştir” diyen CHP'li meclis üyeleri rapora şerh koydu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'un önünü kesemeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ alanında düzenlenen anahtar teslim töreninde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar, 'bay bay Kemal' kesemeyeceksin." dedi.

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun 20 bininin Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak Yenişehir sınırları içinde olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Geri adım atıldığı iddia edildi!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul projesinde tapuların 5 aydır dağıtılmadığına dikkat çekerek, projeden vazgeçildiğini ileri sürdü. İşte Karabat'ın o açıklaması...

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul eleştirisi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Murat Kurum'dan CHP'ye Kanal İstanbul çıkışı!

Çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Neymiş, Kanal İstanbul'u, büyük projeleri yapan firmalara para ödemeyeceklermiş. Projeleri durduracaklarmış. İşte CHP budur." dedi.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul'un güzergahındaki arazilere ilişkin açıklama!

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un imar planlarında ayrımcılık yapılacağını ileri sürdü. Ataman, İBB'nin ve CHP’li belediyelerin arazilerine düşük imar verileceğini belirtti.

Mustafa Destici'den Kemal Kılıçdaroğlu'na Kanal İstanbul eleştirisi!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Kanal İstanbul ile ilgili söylediği sözler nedeniyle eleştirdi. 

Özgür Özel'den Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "'Kanal İstanbul'a para veren parasını alamaz' diyoruz, şimdiden uyarıyoruz. Büyükelçileri uyarıyoruz, 'Türkiye'yi şikayet etti' diyorlar." diye konuştu.

CHP Kanal istanbul raporu şerh Haberi

CHP Kanal istanbul raporu şerh

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) komisyonları Kanal İstanbul projesine ilişkin araştırma raporu hazırladı, CHP rapora şerh koydu.

İBB, “Kanal İstanbul Projesi”ne ilişkin araştırma raporu hazırladı. Hazırlanan raporda projenin İstanbul ve Türkiye’ye çok büyük katma değer kazandıracağı belirtildi. Komisyonların CHP’li meclis üyeleri ise rapora koyduğu şerhte, projenin ekolojik zararlara yol açabileceğine dikkat çekerek “Böylesine büyük bir alana yayılan bir projede kamulaştırma maliyetleri konusunda hiçbir ayrıntı verilmemiştir” denildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, İBB Meclisi’nde Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvan ve Su Ürünleri Komisyonu’na 9 Aralık 2019’da oybirliğiyle “Kanal İstanbul Projesi” araştırma görevi verilmişti. Komisyonlar 193 sayfalık ortak raporun tamamladı ve açıkladı.

‘GURUR KAYNAĞI’

Raporda projenin şehrin yoğunluğunu dağıtacağı ifade edilerek, “Merkezdeki yoğunlaşmayı kanal güzergâhı tarafına kaydıracak olması önem taşımakta. Çünkü merkezde...