25 / 04 / 2024

Çin hayalet şehir

Çin hayalet şehir

Çin'in 'hayalet şehirleri' dünya çapında da üne kavuştu. Yapılan bir araştırmaya göre, Çin'de şehirlerdeki konutların yüzde 20'sinden fazlası boş.

Çin'in hayalet şehrinde tek başına yaşıyor!

Çin'de popüler bir yerleşim alanı olması beklenirken terk edilen bu bölge şimdilerde böyle görünüyor. Ayda 260 dolara boş bölgeyle ilgilenen Gao ise orada yaşayan tek kişi. Gao burada yalnız değil köpeği de yanında bir kulübede yaşıyor.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Beyşehir Millet Bahçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Beyşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Yenişehir'in galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi projesi TBMM'de!

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde tarım arazisine yapılacak galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Metropoller 'hayalet şehir' mi olacak?

Kovid-19 pandemisi sebebiyle birçok çalışan 'Evden çalışma'ya geçti. Salgın ile evlerimiz evlerimiz olmaktan çıkıyor mu? Büyük şehirlerden göçler başlayacak mı? Ofisler ne olacak, kiralar nasıl değişti? İşte pandeminin etkilediği ofis pazarı...

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkım kararı verilen binalar için asbest kontrolü yapılıyor. 

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Rum yetkili açıkladı: Maraş açılma safhasına geldi, engel olunmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Çin hayalet şehir Haberi

Çin hayalet şehir

Çin'in 'hayalet şehirleri' -çok fazla sayıda boş konutun olduğu yerleşim yerleri- dünya çapında da üne kavuştu. Hayalet şehirler turizm sektörü için bir fırsat haline bile geldi.

Fakat ülkeyi yönetenlere göre bunda eğlenceli hiçbir şey yok. Yapılan bir araştırmaya göre, Çin'de şehirlerdeki konutların yüzde 20'sinden fazlası boş.

BBC'de yer alan habere göre, Teksas A&M Üniversitesi'nden ekonomi profesörü Gan Li ülke çapında binlerce araştırmacı aracılığıyla bir çalışma gerçekleştirdi.

Yapılan bu araştırmaya göre, boş konutların çoğu halihazırda ev sahibi olanlara ait. Li ve ekibi konut piyasasındaki spekülasyonların milyonlarca insanı ev sahibi olmaktan alıkoyduğunu da keşfetti.

Evlilik için ev

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) verilerine göre, fiyat-gelir oranı açısından değerlendirildiğinde, dünyanın en pahalı konut piyasasına sahip 10 şehrinden 7'si Çin'de bulunuyor.

Ga Li ortaya çıkan bu verilerden, "konut piyasasına...