24 / 04 / 2024

Çin ile vize kalkacakmı

Çin ile vize kalkacakmı

Salı Grubu'nun bu haftaki konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016, G-20 zirvesi, NATO ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantıları, Antalya'nın turizm alternatifleri ve ulaşımı hakkında açıklama yaptı.

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!

Almanya, Türkiye’deki vize sistemini değiştirdiğini duyurdu. Buna göre, İki aşama ile vize verileceği kaydedildi. Önce konsoloslukların internet sitesine randevu için başvurulacak. Ardından da başvuru sırasına göre, maille randevu cevabı gelecek.

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

Dolar kuru, faiz enflasyon… Ünlü ekonomist Yeşilada peş peşe açıkladı! Seçimlerden sonra ekonomide bunlar yaşanacak!

Ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın seçimlere kadar kuru kontrol altında tutmak için dövize müdahale etmesinin, 21 Aralık 2021’de yaşandığı gibi bir kur patlamasına neden olabileceğini söyledi. Yeşilada, seçimlerden sonra yaşanacak ekonomik durumla ilgili de çok çarpıcı

Acnt Yapı İnşaat Vize Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acnt Yapı İnşaat Vize Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nermin Ak tarafından kuruldu.

Avrupa sanayisinde Çin merkezli şirket krizi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde faaliyet gösteren Çin merkezli şirketler, Avrupa’da Çin ile ekonomik bağların koparılmasına ilişkin çağrıların ve ticari korumacılık eğilimlerinin tırmanmaya başlamasından kaygılı olduklarını bildirdi.

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş altın için sınırı çizdi! Altın fiyatları bu rakamı geçerse çarşı karışır

Para piyasalarındaki hareketlenme devam ederken, altın yerinde sayıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, rakam verdi. Yatırım için dövize mi yoksa altına mı yönelmeli? İşte detaylar…

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler TBMM gündeminde!

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Türkiye'de ulaşım yatırımları hızlandı!

Çin ile Avrupa arasındaki demiryolu yük taşımacılığında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve entegre olunan “Orta Koridor” güzergahına talebin giderek artması, ülkemizi Asya ve Avrupa arasında lojistik üs olma hedefine yaklaştırıyor.

Merkez Bankası: Çin ile swap kapsamında ilk yuan kullanımı gerçekleşti!

TCMB, Çin Merkez Bankası ile yenilenen swap anlaşması çerçevesinde Çin yuanı fonlamasının ilk kullandırımlarının 18 Haziran'da yapıldığını açıkladı.

Türkiye, Libya ve Afrika'ya ticarette tedarik zincirinin yeni lideri olabilir!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, dünyanın yeni normalinin tedarik zincirini ciddi anlamda değiştireceğini, Türkiye'nin Libya'da Çin ile İtalya'nın yüzde 25'i bulan pazar payını alabileceğini kaydetti.

Çin ile vize kalkacakmı Haberi

Çin ile vize kalkacakmı

Önümüzdeki yıl Çin'e vizesiz seyahat edilebileceği müjdesini veren Çavuşoğlu, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç ile birlikte 55 iş adamının karşıladığı Çavuşoğlu'na Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, il Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti il Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Köse eşlik etti. 



SALI GRUBUNA TEŞEKKÜR 

Sohbet ortamında geçen kahvaltıda konuşan Başkan Çavuşoğlu, konuşmasına başlamadan önce Salı Grubu'nu kutlayarak, gayri resmi geleneği düzenli olarak sürdürmenin zorluğundan söz etti. Çavuşoğlu, "Beni eskilere götürdünüz.Nasıl Salı Grubu'nda siyaset yoksa ben de geleneksel düzen içinde sürdürdüğümüz Demokrat Aydınlar Hareketi içinde önemli rol aldıktan sonra siyasete girdim. Demokrat Aydınlar Hareketi'nı o dönemlerde hiçbir siyasi yapıya dayandırmadan darbeye karşı duran dostlarımızla kurmuştuk. Hepimizin ortak...