24 / 04 / 2024

çinli emlak şirketleri borç

çinli emlak şirketleri borç

Küresel piyasalar borç krizindeki Çinli şirketlerle ilgili gelişmeleri takip ediyor. Krizin ortasındaki şirket Evergrande'nin yönetim kurulu başkanı hisse satmaya start verirken, Aralık'ta Çin'in önemli şirketleri yüklü ödemelerle karşılaşacak.

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Çinli emlak şirketi Evergrande, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 476 milyar yuan ve 106 milyar yuan (66,4 milyar dolar ve 14,8 milyar dolar) zarar ettiğini duyurdu. İşte son gelişmeler...

Çinli emlak şirketi Shimao Gruop temerrüde düştü!

Çinli emlak şirketi Shimao Group'un 645 milyon yuan borcunu ödeyememesi sebebiyle temerrüde düştüğü belirlendi. 

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli emlak şirketlerinin hisseleri sert düştü!

Çin'de borç krizinde olan emlak sektöründe sular durulmak bilmiyor. Şimdi de Shimao unvanlı şirketin yaşadıkları sektör hisseleri üzerinde olumsuz fiyatlamalar yaşanmasını sağladı. 

Borçlu Çinli emlak şirketlerini yüklü ödemeler bekliyor!

Küresel piyasalar borç krizindeki Çinli şirketlerle ilgili gelişmeleri takip ediyor. Krizin ortasındaki şirket Evergrande'nin yönetim kurulu başkanı hisse satmaya start verirken, Aralık'ta Çin'in önemli şirketleri yüklü ödemelerle karşılaşacak.

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Çinli emlak devi Evergrande, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını oldukça büyük bir zararla satmayı düşünüyor...

Çin ekonomisinde Evergrande korkusu!

Borçları nedeniyle gündem olmaya devam eden Çinli emlak şirketi Evergrande, Çin ekonomisinde korku yaratmaya devam ediyor. 

Çin emlak krizini sonlandırmak için harekete geçti!

Çinli emlak devi Evergrande'nin yarattığı tedirginliklerin ardından hükümet, emlak sektöründeki borç krizinin yayılmasına engel olmak için harekete geçti. 

Çinli emlak devi Evergrande'nin ödemeleri için son gün!

Çinli emlak devi Evergrande'nin ödemelerini yapması için verilen 30 günlük süre bugün sona eriyor. Piyasalarda Evergrande tedirginliği devam ediyor...

Çinli emlak devi Evergrande, tahvil ödemesini yapamadı!

Evergrande'nin dolar cinsi tahvillerinin bulunduğu bazı yatırımcılara, vadesi gelen kupon ödemeleri yapılamadı. 

çinli emlak şirketleri borç Haberi

çinli emlak şirketleri borç

Çin’de zor durumda kalan emlak geliştirme şirketleri, likidite baskılarına karşın, emlak sektörüne ilişkin yatırımcı güveninin istikrar kazanmakta olduğuyla ilgili işaretlerin geldiği bir aydan sonra, Aralık'ta yaklaşık 1,3 milyar dolarlık tahvil ödemesi ile karşı karşıya kalıyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Kasım'da söz konusu şirketlerin 2 milyar dolarlık tahvil ödemesi vardı ve Ekim'deki birkaç örnekten sonra, Cuma günü itibarıyla, bu ay temerrüt olmadı. 

Fakat gayrimenkul sektöründeki nakit darlığının devam etmesiyle beraber, yatırımcıların dikkati hala sektördeki firmaların anapara ve faiz ödemelerine çevrili. Dikkatler temel olarak ülkenin en büyük dolar cinsi tahvil ihraç eden iki şirketi olan China Evergrande Group ve Kaisa Group Holdings Ltd.’de odaklanıyor. Evergrande’nin bir birimi ve Kaisa’nın toplam 170,9 milyon dolarlık ödemesinin yasal süresi Aralık'ın ortasında bitiyor.

Riskli...