29 / 03 / 2024

Çinli turistler ne kadar para harcıyor

Çinli turistler ne kadar para harcıyor

Çinli turistler tatilde adeta para saçıyor. Ortalama 1000 dolar harcanırken, rakam 8 bin dolara kadar çıkıyor. Araştırma dünya genelinde üç bin Çinli ve üç bin otelciyle yapıldı.

Herkes bekliyordu! Çinli Voyah Türkiye'ye Free ile geldi: Fiyatı ve özellikleri olay oldu

Son dönemde dünya genelinde otomotiv sektöründe Çinli markaların etkisi günden güne artmaya devam ediyor. Son olarak Çinli elektrikli otomobil markası Voyah, Free modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor! 

Geçtiğimiz yıllarda Alibaba'nın başındaki Jack Ma da dahil olmak üzere bazı Çinli iş insanları ortadan kayboldu. Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor. Peki nedeni ne?

Çinli emlak şirketlerinin borç krizinde son durum ne?

Borçlarını ödemekte zorlanan Çinli şirketlerin Kasım'da 2 milyar doların üzerinde yerel para ve dolar cinsi borç ödemesi var. 

Çinli gayrimenkul geliştiricisi Evergrande'nin geleceği ne olacak?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen bugünkü köşesinde Çinli gayrimenkul geliştiricisi Evergrande'nin son durumunu kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in 'Evergrande: Herkes neden korkuyor?' başlıklı yazısı...

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Xiaomi gayrimenkul sektörüne girecek mi?

Birçok alanda adını duyuran Çinli teknoloji devi Xiaomi, gayrimenkul ve otomotiv sektörüne girip girmeyeceği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Çinli yatırımcıların gözü Samsun'da!

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve Çinli işadamları Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

UCK Grup Ege ve Marmara'ya güneş enerji santrali kuracak!

Türk Enerji şirketi UCK Grup ile Çinli ortağının, Ege ve Marmara bölgelerinde toplam 116 megavatlık güneş enerjisi yatırımı gerçekleştirilecek.

Düden Şelalesi'ne Arap turistlerden yoğun ilgi!

Antalya'nın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi'ne özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Phaselis Antik Kenti'ne Ocak-Kasım arasında 134 bin 937 turist ziyaret etti!

Geçtiğimiz yıl Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistler en fazla Phaselis antik kenti'ne ilgi gösterdi. Alanya Kalesi de en fazla ziyaret edilen mekanlar arasında yer aldı.

Çinli güneş paneli üreticileri ABD'ye Türkiye'den ihracat sağlıyor!

ABD'nin Çinli güneş paneli üreticilerine getirdiği antidamping Türkiye'ye yaradı. Yüksek vergi nedeniyle sıkıntı yaşayan Çinli firmalar ABD'ye Türkiye üzerinden giriyor. Firmalardan CSUN, ABD'ye Türkiye'den ilk ihracat yapan firma ünvanını aldı.

Goree Adası'na turistler yoğun ilgi gösteriyor!

Senegal’in başkenti Dakar’a 2 kilometre uzaklıktaki Goree Adası ve müzesine turistler, Batı Afrika’dan Amerika ve Avrupa’ya yapılan köle ticareti döneminin dehşetini gözler önüne serdiği için yoğun ilgi gösteriyor.

Manavgat'ta turistler sahilleri doldurdu!

Hava sıcaklığının 21 dereceye kadar yükseldiği Manavgat'ta yağmurlu günlerin ardından güneşli bir gün yaşandı. Manavgat'ta güneşli ve sıcak havayı fırsat bilen turistler sahilleri doldurdu.

Çinli turistler ne kadar para harcıyor Haberi

Çinli turistler ne kadar para harcıyor

Yapılan araştırmada, Çinli turistlerin yurtdışı seyahatlerinde günlük harcamalarının 1000 doları geçtiği ortaya çıktı. Hotels.com sitesinin araştırmasına göre, Çinli turistlerin bu harcamalarının içinde konaklama maliyeti de yok. 


Araştırma dünya genelinde üç bin Çinli ve üç bin otelciyle yapıldı. Ortalama rakam 1000 dolar olsa da lüks seyahatlerde harcamaların 8 bin doları bile aştığı görüldü. En düşük harcamalarsa 81 dolarla 810 dolar arasında...