24 / 04 / 2024

Çipli Beton uygulaması

Çipli Beton uygulaması

Son zamanlarda meydana gelen depremler, yapıların sağlamlığını bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye’de bir sistem geliştirildi. Betonun içinden sinyalle kaliteye ait bilgileri anlık paylaşan bir sistem. Çok sayıda ülke bu sistemi talep etti.

Güvenli bina için 'çipli beton' şart!

Elazığ’daki depremden sonra yapı denetimi yapılan binaların yıkılmadığını açıklandı. 1 Ocak 2019’da başlayan binanın betonuna çip yerleştirilerek yapılan kontrol uygulamasına 5 ülkeden talep geldi.

Çipli Beton uygulaması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” konulu seminerler düzenliyor. 

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı, 81 şehirde 405 bina denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapılarımızı milli üretimimiz olan çipler ile denetliyor, binaların güvenli olması için uğraşıyoruz. Buna göre, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 81 ilde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik." diye ko

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 381 bin yapının betonu, 30 milyondan fazla çipli beton numuneyle denetlenecek.

Beton yol uygulamasıyla 10 senede 12 milyar tasarruf yapılabilir!

TÜRKÇİMENTO; düşük bakım ve onarım gerekliliği ve uzun ömrüyle dünyada tercih edilen beton yolların Türkiye’de de yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının, teknik ve ekonomik açıdan pek çok fayda sağlayacağını vurguladı.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Arnavutluk'a Çipli Beton İzleme sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada ilk olacak uygulamanın Arnavutluk'ta hayata geçeceğini açıkladı. Kurum Arnavutluk'ta Çipli Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulacağını dile getirdi. 

Beton kalitesi karekod ile takip edilecek!

İnşaatlara dökülen taze betonların içine çip atılarak başlatılan beton takip sisteminde, mikserlere karekodlu beton irsaliyesi ve etiket uygulaması yakın zamanda hayata geçiyor.

Güvenli bina için 'çipli beton' şart!

Elazığ’daki depremden sonra yapı denetimi yapılan binaların yıkılmadığını açıklandı. 1 Ocak 2019’da başlayan binanın betonuna çip yerleştirilerek yapılan kontrol uygulamasına 5 ülkeden talep geldi.

Geçirimli Beton uygulamasıyla yağmur suyu yeraltıyla buluşuyor!

Son günlerde İstanbul’da görülen aşırı yağmurlu hava, bunun sonucunda düzenlenen su baskınları ve yolların su altında kalması, altyapı sorununu tekrar kamuoyunun gündemine geldi.

Evinizin kalitesini sorgulayın!

Çipli beton olarak bilinen e-beton sistemi ile oturduğunuz yada satın almayı düşündüğünüz binanın sağlam olup olmadığını e beton sorgulama sisteminden öğrenebiliyorsunuz.

Güvenli binada mı oturuyorsunuz?

Çipli beton olarak bilinen e-beton sistemi ile oturduğunuz yada satın almayı düşündüğünüz binanın sağlamlığını e beton sorgulama sisteminden öğrenebilirsiniz.

Beton KGS denetiminden geçecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Uşak’ta “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” gerçekleşti. Seminer, kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla düzenlendi.

Çipli Beton uygulaması Haberi

Çipli Beton uygulaması

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki depremler, “Oturduğum ev ne kadar sağlam?” sorusunu gündeme getirdi. Binaların sağlamlığı konusunda son dönemde çok önemli projeleri hayata geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aralık 2018’den bu zamana kadar kullandığı ‘Elektronik Beton İzleme Sistemi’ (EBİS) ile dünyada ünlenen bir uygulamayı geliştiriyor.

Ankara’daki merkeze tüm inşaatlardan veri akıyor

Trt Haber’de yer alan habere göre; Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS), betondaki kayıp ve kaçak oranının en aza indirilmesi için üretilen, tamamen yerli ve milli bir sistem. İlk etapta inşaat sırasında betonların numuleri alınıyor. Bu numunelerin içine çipler yerleştiriliyor. Beton numuneleri sadece Bakanlık’tan izin belgesi alan laboratuvarlarda değerlendirmeleri yapılıyor.

Çipler ise bu sürecin hemen merkeze aktarılmasını, beton numune testlerinin dışarıdan müdahale olmaksızın yapılmasını ve denetlenmesini sağlıyor. Eğer betondan alınan örnekler şartları sağlamıyorsa, o...