26 / 04 / 2024

çöp vergisi affı

çöp vergisi affı

Çevre temizlik vergisi borcunu zamanında ödemeyen ve gecikme faizi biriken mükellefler borçlarını, 6552 sayılı Torba Yasa ile taksitlendirilebiliyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın..

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Emlak vergisi affı 2021!

TBMM'de kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında emlak vergisi borçları silinebilecek. İşte emlak vergisi affı 2021 ile ilgili tüm merak edilenler...

Emlak vergisi affı çıktı mı 2021?

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında bazı borçlar yapılandırılabilecek. Peki emlak vergisi affı çıktı mı 2021? İşte  emlak vergisi affı 2021...

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit halinde tamamlanabilecek. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme detayları...

Emlak vergisi borcu affı!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Peki emlak vergisi borcu affı nasıl yapılıyor? Son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi affı 2020!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi borçları yapılandırılabilecek. İşte emlak vergisi affı 2020 ile ilgili tüm merak edilenler...

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

çöp vergisi affı Haberi

çöp vergisi affı

Çevre temizlik vergisi yapılandırma son başvuru günü yarın!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Meskenlerde su faturasına yansıtılan verginin işyeri ve diğer binalar için belediyeye ödenmesi gerekiyor.


Vergi borcunu zamanında ödemeyen ve gecikme faizi biriken mükellefler borçlarını, 6552 sayılı Torba Yasa ile taksitlendirilebiliyor.


Torba Yasa ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendirilebiliyor.


Aftan yararlanarak borçlarını taksitlendirmek isteyen mükelleflerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.


Yapılandırılan vergilerin ödeme sürecinde, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde...