19 / 04 / 2024

çöp vergisi oranları

çöp vergisi oranları

Konut ve işyeri olarak kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak ve çevre temizlik vergisi geliyor. Peki, bu yıl çevre temizlik vergisi ne kadar ödenecek? İşte, konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Çöp vergisi 2015 ne kadar?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de bulunuyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Peki, çöp vergisi 2015 ne kadar?

Çöp vergisi 2014!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen Çevre temizlik vergisi yılın belli dönemlerinde iş yeri, konut ve diğer binaların kullanıcılarından alınıyor. İşte çöp vergisi 2014 bilgileri...

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

2022 emlak vergisi oranları!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2022 emlak vergisi oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2021 emlak vergisi oranları!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2021 emlak vergisi oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Özel İletişim Vergisi oranları yüzde 10 olarak belirlendi!

İletişim hizmetlerine uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10 olarak tespit edildi.

O ürünlerde ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi!

Toplam 115 gıda ürününün çeşitli ülke ve ülke gruplarından ithalatına uygulanacak ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi.

Veraset ve intikal vergisi oranları 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki miras vergisi nasıl hesaplanıyor? işte veraset ve intikal vergisi oranları 2019...

Emlak vergisi oranları 2019!

2019'da mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri tespit edildi. Peki, emlak vergisi oranları 2019 ne kadar?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çöp vergisi 2018!

Çöp vergisi için ödemeler 1 Mart itibari ile başlıyor. Peki, çöp vergisi 2018 ne kadar? Kimler ne kadar vergi ödeyecek?

çöp vergisi oranları Haberi

çöp vergisi oranları

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Belediyeler tarafından verilen çevre temizlik himzetlerinden faydalanan,  konut ve işyeri kullanıcılarının bu hizmetlerin karşılığı olarak çevre ve temizlik vergisi ödemeleri gerekiyor.


Çevre temizlik vergisinin mükellefi, yukarıda da belirttiğimiz gibi binanın kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmaz içerisinde kiracı var ise vergiyi ödemesi gereken kişi kiracı oluyor.


Çevre temizlik vergisi, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından yılda iki kez ödeniyor. 2015 yılı çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin ödemeleri 10 gün sonra son bulacak.


Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Çevre temizlik vergisi ödemelerinde işyeri ve konutlar için farklılık gösteriyor. Çöp vergisi konutlarda su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri ve...