25 / 04 / 2024

çorum kaçak katlı bina

çorum kaçak katlı bina

Çorum Kadeş Barış Meydanı’na bakan ve Ak Parti İl Merkezi olarak düzenlenmek üzere kiralandığı bilinen binada, ruhsat dışı yapımına girişilen iki katın yıkım çalışmaları başladı…

Esenyurt'taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!

İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Esenyurt'ta 37 katlı gökdelenin 17 katının kaçak olarak inşa edilmesi nedeniyle harekete geçti. Yapılan çalışmalarda Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında soruşturma izni verildi.

Esenyurt'ta kaçak hastane mühürlendi!

İstanbul Esenyurt'ta bulunan 4 katlı hastane kaçak olduğu gerekçesiyle Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendi. 

Binasında kaçak kat olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Beş katlı apartmanda kat irtifak tapusu ile beşinci katı satın aldım. Benim üzerimde tapu kaydı olmayan bir daire var, bu da satılmış. Bu kat kaçak ama öyle haricen alan çıkmış. Şimdi ben burayı kullanandan ecrimisil talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Osmangazi'de kaçak 2 katlı bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Avdancık Mahallesi’nde orman arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen 2 katlı bir evin yıkımı gerçekleşti. 

Gökçeada Belediyesi'nden kaçak yapı ısrarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak olduğu belirlenmesine rağmen Gökçeada Belediyesi, arkeolojik sit alanında yapılan iki katlı betonarme binalardaki çalışmalarına devam ediyor.

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Bursa Osmangazi'deki kaçak çatı katı yıkıldı!

Kaçak yapıyla mücadeleye hız kesmenden devam eden Osmangazi Belediyesi, Dikkaldırım Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın üstüne yapılan kaçak çatı katını yıktı.

Osmangazi'deki kaçak bina yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edilmiş 6 katlı ruhsatsız binanın yıkımına başladı.

Bursa Osmangazi’de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Çalışmalarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, Geçit Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edilmiş iki katlı binayı yıktı. 

Gölbaşı’ndaki 4 katlı kaçak bina yıkıldı!

Gölbaşı’nda bulunan kaçak olduğu tespit edilen 4 katlı bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

çorum kaçak katlı bina Haberi

çorum kaçak katlı bina

Çorum Belediyesi Encümeni’nin yıkım kararı üzerine, binanın projeye uygun hale getirilmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Çorum Haber’de yer alan habere göre; yıkım kararı alınan bina hakkında Çorum Belediyesi tarafından acıkama yapıldı.

Belediye Basın Birimi’nin konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

“Son günlerde gündeme gelen bir kaçak inşaatla ilgili bu açıklama zaruri hale gelmiştir. Öncelikli şu hususu altını çizerek belirtmek isteriz ki bahse konu inşaat hiçbir siyasi parti ile ilişkili değildir. İnşaat bir şahsa ait olup, bu şahsın ismini buradan açıklamayı uygun bulmuyoruz.

Kadeş Barış Meydanına bakan bir kaçak bina ile ilgili ilk işlemimizi yaklaşık altı ay önce yani 07.10.2019 tarihinde gerçekleştirdik. Yapı Kontrol Müdürlüğümüze bağlı teknik personelimiz bu tarihte bahse konu inşaatta incelemelerde bulunmuş, plan ve projeye aykırılık bulunduğunu belirleyerek bu durumu tutanak altına...