25 / 04 / 2024

Çorum Kalesi yıkım

Çorum Kalesi yıkım

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum Aşağı Sanayi’de 17 iş yerinin yıkımına başlandı!

Çorum'da şehir içinde yer alan sanayi olma vasfını uzun zamandır kaybeden Aşağı Sanayi’de değişime başlandı. 17 iş yerinden oluşan alanda ilk etabın yıkımı bugün gerçekleşti.

Çorum'daki 3 katlı davalık evin yıkımına başlandı!

Çorum'da yapım çalışmaları tamamlanan bağlantı yolunda, sahiplerinin itirazı sebebiyle davalık olan ve büyük bölümü yol ortasında kalan, sürücülere zor anlar yaşatan 3 katlı bina kamulaştırıldı ve yıkım çalışmalarına başlandı.

Sivas Kalesi'nde yıkım başladı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kale Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Proje kapsamında 41 bin metrekare alanda kamulaştırma yapıldı.

Çorum Sağlık Müdürlüğü binası yıkılacak!

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Sağlık Müdürlüğü binasının yıkımı için Bakanlık'tan onay geldiğini açıkladı. Yıkımın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanıyor.

Çorum Karakeçili Yolu’nda yıkım çalışmaları başladı!

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi’ni birbirine bağlayacak 650 metre uzunluğundaki Karakeçili Yolu’nda yıkım çalışmasına katıldı.

Erzurum Oltu Kalesi yıkılacak mı?

Erzurum'un Oltu ilçesindeki M.Ö. 3'üncü yüz yılda Urartular tarafından yapılan tarihi Oltu Kalesi, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.

Sinop Kalesi, kalekonduların yıkımı için gün sayıyor!

Tarihi Sinop Kalesi’nin surları üzerine yapılan ve "kalekondu" olarak adlandırılan evlerin yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek destek bekleniyor...

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Datça Öğretmenevi için yıkım kararı verildi!

Depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilen Datça Öğretmenevi'nin yıkım çalışmaları başladı...

Çorum Kalesi yıkım Haberi

Çorum Kalesi yıkım

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içindeki metruk yapıların yıkım çalışmaları başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çorum Belediyesi tarafından 2010'da başlatılan "Çorum Kalesi Restorasyon Projesi" kapsamında kale içinde bulunan bir cami, 3 tescilli bina ve 39 metruk yapı olmak üzere 42 hane kamulaştırıldı. Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün izniyle kale içindeki 4 parseldeki yapıların geçen sene aralık ayında yıkılmasından sonra kalan yapıların da yıkımına izin verildi. 

10 senedir boş kaldığı için metruk hale gelen evlerin yıkım çalışmalarına törenle başlandı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın gerçekleştirilen törende Çorum Kalesi'nin kent merkezinin en önemli cazibe merkezine dönüşeceğini belirtti. Çorum Kalesi'nin, Türklerin Anadolu'ya girişinden hemen sonra yapılan ilk kalelerden olduğunun tahmin edildiğini dile getiren Aşgın,...