25 / 04 / 2024

Çorum tarihi mekanları

Çorum tarihi mekanları

Çorum ile ÇEKÜL, Velipaşa Hanı, Kale ve Karakol Binası için şehir kimliğini yansıtacak ortak projeler geliştirecek. Çorum'un kültür mirasının korunması amacıyla İstanbul'da toplantı yapıldı.

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!

Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

TOKİ Çorum Dodurga alt gelir son başvuru tarihi!

TOKİ Çorum Dodurga alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Çorum Dodurga alt gelir son başvuru tarihi ve proje detayları...

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

TOKİ Çorum 2. Bölge başvuruları 12 Aralık'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum 2. Bölge projesi için başvurular 12 Aralık 2019 tarihi itibariyle başlıyor.

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Çorum tarihi mekanları Haberi

Çorum tarihi mekanları

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın Toplantılarında geçtiğimiz hafta Çorum konuşuldu. Çorum'un kültür mirasının korunması amacıyla İstanbul'da yapılan toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte bazı daire müdürleri katıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'un tarihi ve kültürel mirasının korunması için yol haritasının belirlendiğini ifade ederek "Üzerinde uzun zamandan beri çalıştığımız kent meydanı projesinin hızlandırılmasının şehir üzerinde olumlu etki edeceği görüşünde birleştik. Çorum'u şehircilik açısından daha modern hale getirecek çalışmalar gerçekleştireceğiz. Birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız diye konuştu. 





Çevre ve Kültür Değerlennı Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın (ÇEKÜL) Çarşamba Toplantılarımda geçtiğimiz hafta Çorum konuşuldu.Çorum un kültür mirasının korunması amacıyla İstanbul'da yapılan toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü. Başkan Yardımcısı Alper Zahir, il Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru. il Özel...