20 / 04 / 2024

Covid 19 kiracıları nasıl etkiledi

Covid 19 kiracıları nasıl etkiledi

Koronavirüs krizinin yol açtığı ekonomik güçlükler sebebiyle ev kirasını ödemekte zorlanan kiracılar, ev sahiplerinin artan "kira yerine seks" talebiyle karşı karşıya kaldı.

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Konut sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte o istisnalar!

Kovid-19 salgını sürecinde konut kiraları arttı. Kiralarını düzenli ödeyenlerin, kira artışını yapan kiracıların kontrat devam ederken tahliye edilemeyeceğine dikkat çeken hukukçular, istisnai durumları anlattı.

Mağaza kiracıları da AVM sahipleri de zor durumda!

Kovid-19 salgını sebebiyle sıkıntıya giren işletmeler arasında AVM'lerde yer alıyor. Bir süre kapalı tutulan daha sonrasında da kısıtlamalarla açılan AVM’lerde sadece dükkanları işleten kiracılar değil, AVM’lerin sahipleri de zor durumda...

Panora GYO'dan kiracılarına Ocak ayı kira desteği!

Panora GYO, Covid-19'a karşı alınan yeni tedbirler ve kısıtlamalar dikkate alınarak, salgınla yapılan mücadele kapsamında bünyesinde faaliyet gösteren kiracılarına finansal destek verecek. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına 2021'de kira artışı yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kiracılarına 2021 yılında kira artışı yapılmayacağı duyuruldu.

Talas Belediyesi kiracıların 10 aylık kira borcunu sildi!

Kayseri Talas Belediyesi, pandemi döneminde faaliyetleri duran ve işleri durma noktasına gelen belediye kiracılarının 10 aylık borcunu sildi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yarın açıklanıyor!

Ocak ayı kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor. Kira sözleşmeleri Ocak ayında yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı yarın açıklanacak.

Capitol'den kiracılarına yüzde 50'ye ek yüzde 25 indirim desteği!

2020 Temmuz ayından itibaren kiracılarına yüzde 50 indirim yapan Capitol, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları kapsamında ekstra yüzde 25 indirim yapma kararı aldı...

Aydın Büyükşehir kepenk indiren kiracılarından kira almayacak!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kovid-19 salgını sürecinde kepenk indiren kiracılarından kira almayacağını açıkladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracıların geçmiş borçlarını kapatması veya ödeme planına bağlamaları şartıyla ve her bir kiracı özelinde değişen şekil ve tutarlarda kira desteği sağlanması hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verildi. 

24 ilde Covid-19 Takip Merkezi açılacak!

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; Türkiye genelinde 24 ilde covid-19 takip merkezi açılacak. İlk olarak Ankara ve Eskişehir'de açılan  olan merkezler kısa zamanda ülke genelinde hizmete girecek.

Kiracılar desteklerden memnun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekler, kiracıları ve mülk sahiplerini sevindirdi. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, düzenlemenin pandemi sürecinde zorluk yaşayan kiracılara can suyu olacağını söyledi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte o rakamlar!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından açıklandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Covid 19 kiracıları nasıl etkiledi Haberi

Covid 19 kiracıları nasıl etkiledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs krizinin yol açtığı ekonomik güçlükler sebebiyle ev kirasını ödemekte zorlanan kiracılar, ev sahiplerinin artan "kira yerine seks" talebiyle karşı karşıya kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüs kısıtlamalarının uygulamaya konduğu mart ayı ortalarından bu yana milyonlarca işsizlik başvurusu yapıldı.

ABD'lilerin yaklaşık üçte birinin Nisan'ın ilk 5 gününde ev kirasını ödeyemediği bildirildi.

Ulusal Adil Konut İttifakı (NFHA) tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, ABD'de koronavirüs krizi süresinde kiracılara yönelik cinsel taciz şikayetlerinde yüzde 13'lük bir artış gözlemlendi.

NFHA internet sitesinde konut sahiplerinin cinsel tacizine maruz kalan kiracıların paylaşımına açık bir podcast projesi başlatıldı.

Reuters'ın aktardığına göre, NFHA'e konuşan taciz mağduru bir kadın, ev sahibinin kendisini evinden çıkarmamak için onunla cinsel birliktelik yaşamasını talep ettiğini anlattı. Kadın, "Eğer onunla seks yapmamış olsaydım,...