26 / 04 / 2024

Cso bina açılışı

Cso bina açılışı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni binasının açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla önceki gün gerçekleşti. 

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası bugün açılıyor!

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası bugün hizmete açılıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Didem Özel Tümer, bugünkü köşe yazısında yeni CSO binasını kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası yarın açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın açılışı yapılacak, CSO yeni binasına ilişkin, "Pandemiden sonra biz burada hafta içi, hafta sonu çok düzenli konserlere imza atacağız, dünyada ses getiren konserlere imza atacağız, yurt dışından da birçok grubun buraya gelmesini sağlayacağız" dedi.

Tekirdağ Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Tekirdağ’da 1.5 milyar TL’ye akıllı bina konsepti ile yapılan şehir hastanesi bugün açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara'da temeli 1997'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CSO binasının açılışını yapacaklarını dile getirdi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliğine sahip ve sismik izolatör teknolojisiyle tasarlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün hizmete açılıyor...

CSO kompleksi ve AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılıyor!

Ankara’da süren projeler hakkında konuşan Bakan Yardımcısı Yavuz, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) kompleksimizi ve Atatürk Kültür Merkezi’ni kapsayan millet bahçemizi hızla yürütüyoruz, bu sene sonunda açılıyor'' dedi.

İzmir Göç ve Mübadele Anı Evi yarın açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı’nda restore ettiği 113 yıllık tarihi bina “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmete açılıyor.

Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılıyor!

Sarıyer Pınar Mahallesi'nde inşa edilen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılışa hazırlanıyor. Bina, dünyanın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olacak.

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

İzmir'deki dönüşümle çarpık kentleşmenin önü açılıyor!

Bornova Tapu ve Kadastro eski Müdürü Ethem Gürbüz, İzmir’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü eleştirerek, “Sadece binalar dönüşüyor. Bina dönüşümleriyle yeni bir çarpık kentleşmenin önü açılıyor” dedi

Afyonkarahisar İşkur'a yeni bina yapılıyor!

İl Özel İdare İşhanı'nda hizmet veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne Uydukent'te yeni bina yapılıyor İl Özel İdare İşhanı'nda faaliyetlerini sürdüren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, yeni bir binaya kavuşacak.

Cso bina açılışı Haberi

Cso bina açılışı

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açılışta Cemi Can Deliorman yönetiminde konser ile gerçekleşti. 

Açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Bugün Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını (CSO) şanına yaraşır bir binaya kavuşturma yanında, şehrimizin sembollerinden olacak modern bir mimari eseri de ülkemize kazandırmış oluyoruz." dedi.

Bu süreçte siyasi çalışmalarını, görüşme ve kabulleri ile bu tür programlarını salgın gerçeğine göre düzenlediklerini ifade eden Erdoğan, "Konser salonumuzun açılışını, başkentimizin, ülkemizin kültür ve sanat hayatı için son derece önemli bir eser olduğu için ertelemek yerine hemen gerçekleştirmeyi istedik." dedi.

"15,4 hektarlık alan üzerinde 5 bloktan oluşmaktadır" 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına layık bir konser alanı ihtiyacının, yıllardır gündemde bir konu olduğunu...