19 / 04 / 2024

Çukurbağ Yarımadası imar planı

Çukurbağ Yarımadası imar planı

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Kaş Çukurbağ Yarımadası yapılaşmaya açıldı!

Kaş ilçesinde bulunan Çukurbağ Yarımadası’nın doğal sit statüsü değiştirildi. Bölge "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Antalya Kaş'ta takas edilen villalar satılıyor!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kaş Çukurbağ Yarımadası'ndaki takas edilen iki villa için satış kararı aldı.

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Üçağız Yarımadası'nda tepki çeken villa için Bakanlık harekete geçti!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edildiği villayla ilgili son karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

Kaş Belediyesi'nden Çukurbağ Yarımadası açıklaması!

Kaş Belediyesi imara açıldığı iddia edilen Çukurbağ Yarımadası ile ilgili açıklama yaptı. İşte Kaş Belediyesi'nin o açıklaması..

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açıldı!

Antalya’nın Kaş ilçesindeki doğal sit alanı statüsünde olan Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki büyük parsel, geçtiğimiz ay çıkan yangından sonra, ‘eko-turizm’ niteliği verilerek imara açıldı.

Çukurbağ Yarımadası imar planı Haberi

Çukurbağ Yarımadası imar planı

Antalya Kaş İlçesi’nin doğallığını bozacağı nedeniyle Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 1/25 binlik imar planı için yeni bir dava açıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kaş İmar Planı’na karşı 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, korunan bölgede büyüyen imar ve yapılaşma baskısını önlemeye çalıştıklarının altını çizdi. 

3’üncü kez dava açıldı

Kaş bölgesi 1/25 binlik Nazım İmar Planı’yla ilgili 3’üncü kez dava açtıklarını belirten Tuncay Koç, “Daha önce Kaş’ın 25 binlik çevre düzeni planının kararlarına iki ayrı dava açmıştık. Bunlardan birini kazanmıştık, diğeri Danıştay’da hala bekliyor. Yeni hazırlanan plan da önceki davalarda iptal edilen planların bir benzeri. Kaş nüfus projeksiyonu çok yüksek olarak belirtilmiş. Farklı olarak Kaş otoyol projesini yasal hale getirmek amacıyla...