23 / 04 / 2024

çukurova üniversitesi tırmanma duvarı

çukurova üniversitesi tırmanma duvarı

Çukurova Üniversitesi'nde, birçok üniversitede olmayan uluslararası standartlara sahip bir tırmanma duvarı bulunuyor. Adana'da çok bilinmese de, bu devasa duvar, kaya tırmanışı yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat sunuyor...

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

İzmir'deki yıkımın sebebi imar afları mı?

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Ortaş, İzmir depreminin ardından Türkiye'deki yapılaşmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Türkiye genelinde e-ihracat eğitimleri başlıyor!

Amazon, TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi, Türk KOBİ'lerinin e-ticaretle ihracat yapmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde e-ihracat eğitimleri başlatıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşaatına başlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi önderliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşatına başlandı. Camide, abdesthaneler, kütüphane, namaz kılma alanı dışında kütüphane, toplantı salonu, kadın-erkek sohbet alanları, şadırvan ve hilal şekli verilmiş havuzlar yer alacak. 

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yok yok!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Çukurova Belediyesi, Türkiye'nin en büyük dönüşüm projelerinden biri olan ‘Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiriyor.

TMV, New York Tirana Üniversitesi'ni satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Arnavutluk’taki eğitim kurumlarını satın aldı. 2002 yılında faaliyete başlayan New York Tirana Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alındı.

Çukurova Üniversitesi Sarıçam'da yurt yaptırıyor!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıçam'a bağlı Balcalı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor. Yurt inşa ve irtifak hakkı tesisi ihalesi için teklifler 18 Nisan'a kadar verilebilecek..

Çukurova Üniversitesi öğrenci yurdu ihalesi iptal edildi!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrenci yurdu inşa edip kredi ve yurtlar kurumuna kiralanmak üzere irtifak hakkı tesisi ihalesi iptal edildi..

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde inşaat devam ediyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, yapımı devam eden Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatında incelemeler yaptı.

Çapa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasdal'a taşınacak!

İÜ Tıp Fakültesi 184. dönem mezuniyet töreninde üniversitenin Çapa'daki mevcut yerinin fiziki ve teknik yetersizliğiyle ilgili şikayetler damgasını vurdu. Bunu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan İÜ Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını açıkladı.

çukurova üniversitesi tırmanma duvarı Haberi

çukurova üniversitesi tırmanma duvarı


Çukurova Üniversitesi'nde, birçok üniversitede olmayan uluslararası standartlara sahip bir tırmanma duvarı bulunuyor. Adana'da çok bilinmese de, bu devasa duvar, kaya tırmanışı yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat sunuyor.


Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Görevlisi Süleyman Vardal ve yüksek lisans öğrencisi Çağlar Bıldırcın'ın birlikte eğitim verdiği bu spor dalı, Adana'da sadece Çukurova Üniversitesi'nde bulunuyor.


Konuyla ilgili bilgi veren ÇÜ BESYO Öğretim Görevlisi Süleyman Vardal, düşünülenin aksine, alınan güvenlik önlemleri sayesinde düşme ve yaralanma riskinin minimum olduğunu söyledi.


Kaya tırmanışının sadece kas gücü değil, aynı zamanda hızlı ve doğru karar verebilen bir zihin gerektirdiğine dikkat çeken Vardal, vücuttaki tüm kasları çalıştıran bir spor olan kaya tırmanışının, aynı zamanda çok iyi bir kondisyon gerektirdiğini bildirdi. Çukurova Üniversitesi içinde bulunan ve öğrenci, akademisyen...