29 / 03 / 2024

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler

Van'da 9 Kasım 2011'de yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Depremzedelerin konut ihtiyacını fırsat bilerek kira bedellerinde artış yapan bir çok ev sahibi mercek altına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan Thodex açıklaması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, basında Thodex'e yönelik çıkan haberler için açıklamada bulundu.

Ahmet Aras'ın kiraladığı mülkler için inceleme başlatıldı!

Bodrum’da başkan olmadan önce kiraladığı belediyeye ait mülkleri başkan olduktan sonra da işletmeyi sürdüren Ahmet Aras hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı: Yıkılan binalarla ilgili 8 soruşturma açıldı!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniye yıkılan her binayla ilgili 7, hasar gören bütün binalarla ilgili de bir olmak üzere toplam 8 farklı soruşturma açıldığını duyurdu...

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Mansur Yavaş ve Sinan Aygün açıklaması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP'li Sinan Aygün arasındaki "rüşvet" tartışmasına ilişkin açıklama yaptı....

Mahkumlar mimari restorasyon işlerinde görev alıyor

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Karabacak, "Hükümlülerden istifade edip onları eğitip, onlardan hem işbaşında yararlanmak hem de tahliyelerinden sonra onları ustalıkla belgelendirip, edindikleri bilgi ve tecrübeleri meslek olarak yürütmelerini hedefliyoruz" dedi...

Kırıkkale’nin yeni adliye binası hizmete girdi!

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni hizmete giren adliye binasını basın mensuplarına tanıttı. Adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu söyleyen Ayaz, binada 42 duruşma salonun olduğunu ifade etti.

Yozgat Adalet Eğitim Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adalet Eğitim Merkezi ve kapalı ve açık cezaevi inşaatlarını inceledi. Projelerin inşaatlarında sona gelindiği açıklandı.

Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yüzde 95'i tamam!

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, bölgede inşa edilen Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi. Yavuz, "Burada da 560 tutuklu hükümlü barındırılacak" şeklinde konuştu.

Kırklareli yeni adliye binasının inşaatı ne durumda?

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, yeni adliye binası inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yavuz, Kırklareli'ne yakışır, modern bir bina kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Niğde Adliyesi'ne yeni bina yapılıyor!

NİĞDE Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Niğde Adliyesi yeni binasının inşaatının devanı ettiğini söyledi.

Adana Tag Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısı yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, inşaatı devam eden 1550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü bünyesinde yer alacak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yapılacağı arazinin kullanıma açılması için TAG Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısını yeniledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler Haberi

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram hakkında, ''Bilinçli taksirli ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

     Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, devam eden deprem soruşturmaları ve mahkemeye sunulan Bayram Otel iddianamesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. 

     Güler, yetki alanlarında bulunan il merkezinde 23 Ekim ve 9 Kasım'da yaşanan depremlerde yıkılan toplam 7 binada hayatını kaybedenlerin bulunduğunun tespit edilmesinin ardından soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

     Yıkılan binalarda inşaat ve jeoloji mühendisleri eşliğinde keşif yapıldığını ifade eden Güler, bilirkişi raporlarında kullanılacak karot ve donatı örnekleri ile diğer numunelerin Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne gönderildiğini belirtti. 

     İnşaat mühendislerinden oluşan 4 kişilik bilirkişi heyetince hazırlanan raporların kendilerine ulaştığını...