20 / 04 / 2024

cumhuriyet sanat galerisi nerede

cumhuriyet sanat galerisi nerede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü tarafından Taksim' deki Cumhuriyet Sanat Galerisi' nde "Havadis: 100 Yıl Önce" sergisi açıldı...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi 3 işçi alıyor! Başvuru koşulları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu'nadan (İŞKUR) yayımlanan ilana göre, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'ne, sanat galerisi ve müze işçisi 3 personel alacağı bildirildi. İlana göre son başvuru tarihi ise 25 Nisan 2022.

AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri!

Yeni AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri getirildi. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde en az bir müze, sanat galerisi veya tiyatronun bulunması şartı getirildi...

Ressam milletvekili Sabri Öztürk'ten 'TOKİ, sanat galerisi yapsın' çağrısı!

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk, "TOKİ'nin sanat galerileri yapması gerekiyor. O kadar büyük paralar harcanarak yatırımlar yapılıyor. Sanata da bu harcamaların milyonda birini ayırılması lazım" dedi...

Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı!

Kurtköy’deki Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bando ve mehteran takımının coşkulu gösterisi ile kutlandı. Alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti, Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi Lens İstanbul’un birbirinden renkli kutlamalara ev sahipliği yaptı...

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Kazlıçeşme Başkanlık Binası hizmete girdi!

Orijinaline sadık kalınarak restore edilen Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Binası ve Sanat Galerisi törenle hizmete açıldı.

Bennu Gerede kiraya verdiği evinden 1 kuruş alamadı!

Nişantaşı’ndaki dairesini Bali’de yaşadığı iki sene boyunca kiraya veren Bennu Gerede, iddiaya göre parasını alamadı. Gerede, evini sanat galerisi yapan ‘sülük’ dediği kiracısını da kapı dışarı etti.

İncek Loft’ta Ankara'nın ilk sanat galerisi açıldı!

Ankara'da inşa edilen İncek Loft projesinde RC Art iş birliğiyle ilk sanat galerisi olan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ kapılarını açtı.

İncek Loft’ta ilk sanat galerisi  açılıyor!

Akfen İnşaat tarafından hayata geçirilen İncek Loft projesinde ilk sanat galerisi açılıyor. ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ bu hafta sonu sanatseverlere buluşacak.

Selenium Ataköy’den sanata ve sanatçıya destek!

Selenium Ataköy’ün girişine “Showroom” adıyla bir sanat galerisi kurdu. Showroomun ilk etapta 13 sanatçının 40 eserinden oluşan bir sunumun sergilenecek.

Ayvalık'ta zeytinlik alanları imara açılmayacak!

Ayvalık Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'nin toplantısında zeytinlik alanların imara açılması onaylanmadı.

Eskişehir Odunpazarı'na sanat galerisi geliyor!

Odunpazarı Belediyesi; Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nin arka tarafındaki alanı Sanat Galerisi’ne dönüştürüyor.

cumhuriyet sanat galerisi nerede Haberi

cumhuriyet sanat galerisi nerede


Türk basınında 1913'teki önemli olay ve gelişmelerden derlenen haberlerin yer aldığı "Havadis: 100 Yıl Önce" sergisi açıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü tarafından Taksim'deki Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açılan sergide, dönemin gazete ve dergilerinde öne çıkan yurt içi ve yurt dışıyla ilgili gündemi meşgul eden haberler bulunuyor. 


Sergide 1913'teki süreli yayınlardan 26'sının Arap alfabesiyle çıkan nüshalarının yanı sıra bugünün Türkçesine uyarlanan haberler de yer alıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, açılışta yaptığı konuşmada, arşivlerindeki önemli tarihi bilgi ve belgeleri, İstanbul halkıyla, kültür insanlarıyla buluşturmak istediklerini söyledi. 


Sergide, "Ermeni Tehciri, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı" süreciyle ilgili başlıkların ön plana çıktığı haberlerin ağırlıklı olarak yer aldığını belirten Şen,...